Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Maak jij deze fouten ook?

6 fouten met zelfbruiner die je nooit meer zal maken

De zomer komt eraan, dus ook de tijd voor korte rokjes en blote benen. Maar de kans dat je benen nog melkflessen zijn, is vrij groot. Je kan dan aan de slag gaan met zelfbruiner. Om de kans op vlekken op je benen te vermijden, geven wij je enkele tips van wat je zeker níét mag doen met je zelfbruiner. 

1. Je wacht niet lang genoeg na het scheren

 

Wacht na het ontharen minstens 24 uur voordat je met zelfbruiner aan de slag gaat. Als je niet lang genoeg wacht, is de bovenste laag van je huid een klein beetje ‘beschadigd’, waardoor je geen egaal resultaat krijgt

 

 

2. Je vergeet droge plekjes te hydrateren

 

Het is je misschien al opgevallen dat je ellebogen en enkels dikwijls bruiner zien dan de rest van je lichaam als je zelfbruiner smeert. Dat komt omdat die droge plekjes meer van het product opslorpen dan de rest van je lichaam. Op voorhand goed hydrateren is dus de boodschap!

 

 

 

3. Je gebruikt je handen

 

Je handen gebruiken is een van de meest voorkomende fouten, maar wel eentje die je resultaat enorm kan beïnvloeden. Gebruik daarom een speciale handschoen die ervoor is gemaakt om je product mooi egaal uit te smeren.

 

 

 

4. Je gebruikt niet genoeg product

 

Heel begrijpelijk. Je bent bang om te veel product te gebruiken uit angst dat je erbij zult lopen als een sinaasappel. Maar geen nood! Je huid kán niet superveel product in één keer opnemen. Doe dus gewoon genoeg op je handschoen, zodat die makkelijk over je huid glijdt.

 

 

 

5. Je gebruikt geen scrub nadien

 

Natuurlijk niet vlak nadat je jezelf hebt ingesmeerd, maar na een dag kan het geen kwaad en is het zelfs goed voor je tint om af en toe te scrubben. Door de wrijving met je kleren zullen sommige plekken op je huid sneller afbleken dan andere. Door zelf te scrubben zorg je ervoor dat alles geleidelijk vervaagt, zonder opvallende vlekken.

 

 

 

6. Je herstelt foutjes niet meteen

 

Als je ergens een te dikke druppel of een donkere plek opmerkt tijdens het intrekken van je zelfbruiner, grijp dan direct in. Door een beetje babyolie op het plekje te wrijven zorg je ervoor dat het niet erger kan worden én los je het probleem meestal zelfs helemaal op.

 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '