Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zo scoor je koopjes zonder spijt

10 gouden regels voor de solden

Online zijn de solden op veel plaatsen al begonnen, en ook in de winkels vliegen de koopjes je binnenkort om de oren. Tijd om een plan van aanval op te stellen dus. Met deze tien tips kom je straks thuis met een minimum aan miskopen.

  1. Regel nummer één: laat je niet misleiden door kortingen. Het is geen koopje als het toch maar in je kast blijft hangen.
  2. Shop slim. Maak een lijstje van investment pieces waarnaar je al tijden op zoek bent zoals een mooie trenchcoat of een paar dure sandaaltjes. Het begin van de solden is het ideale moment om die op de kop te tikken.
  3. Ben je graag mee met de laatste trends, blik dan al eens vooruit. Dit najaar wordt grunge groot, dus koop al een cool houthakkershemd. Ook de fifties zijn weer hot. Denk uitwaaierende midirokken en boudoirmode.
  4. Koop nooit op de groei – of krimp. Kleren waarvoor je eerst twee kilo moet afvallen belanden na een maand gegarandeerd ergens onder in een lade, wegens te confronterend.
  5. Ga voor je op koopjesjacht vertrekt nog eens door je bestaande garderobe. Zo weet je goed wat je al hebt en kom je (hopelijk) niet thuis met het vijftiende jeansshortje.
  6. Denk na over upcoming feestjes, bruiloften en vakanties. Liever nu een mooie jurk of bikini kopen, dan straks gestresseerd op zoek te moeten naar een last minute outfit.
  7. Inspecteer goed elk stuk dat je koopt. Hangen er geen draadjes los, is de stof nergens verkleurd, heeft het stuk die twee weken in de grabbelbak goed doorstaan? Solden betekenen namelijk ook: niet omruilbaar.
  8. Koop een stuk op zich, niet met de gedachte dat je bij een rok dan eerst nog de perfecte peplumtop moet vinden. De kans dat die straks uit de lucht valt is nihil.
  9. Berg ook de droom om aankopen te laten vermaken op. Hoe vaak heb je echt al een zoom laten inkorten of een rugpand verwijd?
  10. Besef tenslotte dat de solden gevolgen hebben voor je najaarsbudget. In plaats van drie snel geshopte afdankertjes kan je straks ook een mooi stuk uit de nieuwe collectie scoren. Maar maak de afweging vóór je richting winkelstraat vertrekt. Niets is immers zo frustrerend als na een koopjesmiddag beseffen dat je van geen enkele korting hebt geprofiteerd. 

Happy shopping!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '