Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

10 fouten die je maakt bij het reinigen van je gezicht

Je gezicht reinigen is een dagelijkse routine. Net daarom lijkt het heel makkelijk, maar eigenlijk zijn er heel wat dingen die je fout kan doen. Lees hier hoe het wel moet!

 

1. Je handen vergeten wassen

Voordat je je gezicht reinigt, moet je altijd eerst je handen wassen. Als je dat niet doet, kunnen de bacteriën die op je handen zitten overgedragen worden naar je gezicht.


2. Het verkeerde product

Het is heel belangrijk dat je op zoek gaat naar het juiste product. Een goede reiniger verwijdert makkelijk alle vuil en make-up zonder de natuurlijke oliën en gezonde cellen van je huid te halen. Ga dus op zoek naar het juiste evenwicht. Je wil geen te zacht product waarbij je je gezicht twee keer moet wassen. Maar ook een te agressief product waarvan je huid rood en geïrriteerd wordt, is geen topper.


3. Irriterende stoffen

Let erop dat je reinigingslotion of -water geen irriterende ingrediënten bevat. Hoewel ze je routine iets aangenamer lijken te maken, zijn geur- en kleurstoffen allesbehalve lief voor een gevoelige huid. Niet alle huidjes zijn even gevoelig: voelt je huid na het reinigen droog en trekkerig aan, dan is het product waarschijnlijk te agressief voor jou.


4. Water op foute temperatuur

Poriën hebben geen spieren om te openen, in tegenstelling tot wat velen denken. De mythe luidt dat warm water je poriën doet openen en koud water ze weer sluit. Maar daar is dus niets van aan. Het best kan je lauw water gebruiken voor je gezicht. Ga niet voor te warm, want zo tast je de natuurlijke oliën van je huid aan en riskeer je uitdroging.


5. Wrijven met je handdoek

Wrijven met je handdoek trekt aan je huid en tast de elasticiteit ervan aan. Het is beter om je  gezicht droog te deppen. Het voelt misschien minder aangenaam, maar is veel zachter. En gebruik steeds een schone, zachte handdoek. Onze tip? Schaf van die kleine handdoekjes aan en gebruik bij elke wasbeurt een nieuw. Je wasmachine zit er niet vol van op 2 dagen én je reinigt je huid helemaal zoals het moet!


6. Overdrijven

Was je gezicht twee keer per dag, niet meer. Van te veel wassen veroudert je huid. En dat is toch wat we willen vermijden? Wanneer je geen make-up of zonnecrème hebt gebruikt en amper hebt gezweet, gebruik dan geen wasgel en een lotion, maar enkel micellair water op een watje.


7. Te veel scrubben of net niet scrubben

Met een scrub haal je dode huidcellen weg en hou je je huid fris. Scrubben is dus erg goed voor je huid, maar doe het met mate. Twee keer per week is meer dan voldoende. Gebruik gewoon je handen in plaats van een washandje, want die zijn veel zachter. Scrubben doe je trouwens best net voor het slapengaan, want 's nachts herstelt de huid zich.


8. Gezichtsdoekjes gebruiken

Gezichtsdoekjes zijn heel makkelijk, omdat het een kant-en-klare reinigingsroutine is. Of tenminste, dat lijkt zo. Want hoewel ze ideaal zijn wanneer je na een avond fuiven snel in je bed wil kruipen, is het beter ze zo min mogelijk te gebruiken. Hoe makkelijk ze ook zijn, complete reiniging met cleanser, tonic en nachtcrème is zoveel effectiever en beter voor je huid.


9. Geen nachtcrème gebruiken of te lang wachten

Direct na je reinigingsroutine smeer je best een vochtinbrengende crème. Op dat moment is je huid nog wat vochtig en zo wordt het vocht dus langer vastgehouden. En dat heeft je huid nodig!


10. Helemaal niet reinigen (niet oké!)

Maar de ergste fout die je kan maken, is je gezicht gewoonweg niet schoonmaken voor je gaat slapen. Make-up en vuiltjes krijgen zo vrij spel 's nachts en verstoppen je poriën, waardoor je huid zich tijdens je slaap niet kan herstellen.

 

 

Ook benieuwd wat je fout doet bij het wassen van je haar?

En bij het ontharen?

Wil je fouten bij zelfbruiner vermijden?

Maak geen wenkbrauwfouten meer!

Vermijd deze kapselfouten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '