Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We hebben allemaal weleens gedroomd over een eigen zaak. Wat als nu het ideale moment is aangebroken?

Woman Up by Contrex helpt vrouwen om een eigen zaak op te starten

Flair x Woman Up by Contrex

Heb je plannen om je eigen project op te starten en kan je nog een duwtje in de rug gebruiken? Grijp dan je kans en lanceer je droomproject met de actie Woman Up by Contrex.


Uit onderzoek blijkt dat het grootste vooroordeel over ondernemende vrouwen is dat ze hun carrière laten voorgaan op hun gezin. Maar in de praktijk vindt 49 % van de vrouwelijke ondernemers dat de combinatie tussen werk en gezin haalbaar is dankzij een goede planning. 36 % van de girl bosses ziet de kinderen zelfs vaker dan iemand met een 9 to 5-job.

Woman Up by Contrex wil vrouwen aanmoedigen om hun projecten waar te maken. Daarom staat de organisatie beginnende vrouwelijke ondernemers bij met financiële steun tot € 2000, een crowdfundingcampagne, coaching én professionele communicatie om het project in de markt te zetten.

Woman Up by Contrex


Om vrouwen aan te moedigen om te ondernemen wil Woman Up by Contrex dit jaar zes projecten van vrouwen mee helpen realiseren. Dat gebeurt met een crowdfundingcampagne waarbij het opgehaalde bedrag verdubbeld wordt met maximaal € 2 000. Elk project krijgt ook een promotiefilmpje dat voorgesteld wordt aan de pers. Verder worden de zes geselecteerde projecten doorheen het jaar met raad en daad bijgestaan door de experten van Ulule.

Anne-Catherine Gerets, die als interieurstylist haar eigen zaak startte en recent haar eerste interieurboek publiceerde, is een van de gezichten van de actie. ‘Je eerste stappen in de ondernemerswereld zetten is niet eenvoudig, dat heb ik aan den lijve ondervonden. Het is geweldig dat Woman Up by Contrex onderneemsters steunt in die cruciale opstartfase. Professionele begeleiding is voor startende onderneemsters immers van onschatbare waarde’, aldus Gerets.

Kimono Belge


Kimono Belge is het eerste Belgische modelabel dat het daglicht zag dankzij de hulp van Contrex. Sara Van Steenkiste realiseerde haar kinderdroom door een collectie stijlvolle kimono’s te ontwerpen die je als kamerjas, jurk of jasje kan dragen.

Concreet steunt Woman Up by Contrex per jaar 6 projecten van vrouwen met…

  • een crowdfundingcampagne
  • coaching en advies
  • € 2000 extra steun
  • een lanceringsfilmpje over het project
  • een professionele pr-campagne
  • communicatie via social media, websites en advertenties
  • zichtbaarheid op de websites van Contrex en Ulule


Meer info over hoe je je project kan indienen, vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier