Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ga jij voor classy cool of summer chill op je bord?

RECEPTEN: deze zomerse salades worden jouw nieuwe favorietjes

Samen met Vandemoortele

De zomer is in ‘t land! En het liefst genieten we daar niet alleen met onze ogen, maar ook met onze smaakpapillen ten volle van. Deze zomerse receptjes bewijzen dat een salade boordevol zonnige smaken en kleuren kan zitten.

Hét geheime ingrediënt van deze drie salades? Ongetwijfeld de vinaigrettes! Een saladedressing brengt een salade steevast lekker op smaak en is daarom een feest om kant-en-klaar in huis te hebben. Vandemoortele® verkoopt maar liefst twaalf verschillende dressings waarvan je smaakpapillen gaan dansen. Ontdek ze hier allemaal!

Voor iedere gelegenheid – van een nonchalante, snelle lunch tot een uitgebreide, fancy dinner party – heeft Vandemoortele® dé perfecte vinaigrette. En bij elke vinaigrette past ook de geknipte outfit. Voor welke #Dressingcode ga jij? Smart Casual, Summer Chill, Classy Cool, Tropical Party, Bohemian Chic… Laat je gaan!

#Dressingcode Smart Casual: slaatje met rode kool en gegrilde tofu

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Voor de marinade:
• 3 el wittewijnazijn
• 1 el Vandemoortele® Multicooking Olie
• 1 el suiker

Voor het slaatje:
• Vandemoortele® Vinaigrette Bieslook
• 1 radicchio
• 1 rode ui
• ¼ rode kool
• 1 komkommer
• 500 g tofu
• 2 el sojasaus
• 1 granaatappel
• 250 g witte rijst
• 1 bussel bieslook

Zo maak je het:

1. Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar.
2. Snij de rode kool in sliertjes en laat ze een uur marineren.
3. Snij de radicchio in fijne reepjes en de rode ui in ringetjes. Snij de komkommer met een dunschiller in slierten.
4. Snij de tofu in blokjes.
5. Bak de tofu krokant in de olie en blus met sojasaus. Kruid af met peper en zout.
6. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
7. Dresseer alles in een kommetje en werk af met granaatappelpitjes, verse bieslook en vinaigrette.
8. Laat het smaken!

#Dressingcode CLASSY COOL: slaatje met witte asperges en gerookte zalm

Wat heb je nodig voor 4 personen?

• Vandemoortele® Yogorette Fijne Kruiden
• Vandemoortele® Arachideolie
• 1 kg witte asperges
• 400 g gerookte zalm
• 500 g krielaardappelen
• handvol kervel
• 2 el gehakte bieslook
• 2 rode paprika’s
• peper en zout

Zo maak je het:

1. Schil de asperges en kook ze beetgaar.
2. Snij de rode paprika in fijne reepjes en de krielaardappelen in twee. Meng ze met de olie en wat peper en zout.
3. Rooster de paprika en de aardappelen in de oven voor 25 minuten op 200 °C tot ze gaar zijn.
4. Verdeel de asperges over de borden, dresseer er de gerookte zalm en groenten bij.
5. Werk af met de kervel, bieslook en de yogorette.
6. Laat het smaken!

#Dressingcode SUMMER CHILL: slaatje met gele courgette en geitenkaas

Wat heb je nodig voor 4 personen?

• Vandemoortele® Vinaigrette Honing Mosterd
• Vandemoortele® Multi-cooking Olie
• 2 avocado’s
• 250 g geitenkaas
• 2 gele courgettes
• 400 g kikkererwten
• 250 g driekleurige quinoa
• 1 citroen
• rucola
• 1 tl komijn
• 1 tl gerookt paprikapoeder
• 1 el geroosterde sesamzaadjes

Zo maak je het:

1. Snij de courgettes in schijven van 2 cm en gril ze in een grillpan.
2. Meng de kikkererwten met komijn, gerookt paprikapoeder, peper, zout en wat olie. Rooster ze in de oven op 200 °C gedurende 20 minuten.
3. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
4. Snij de avocado en de geitenkaas in plakjes.
5. Dresseer alles mooi op een bord en werk af met rucola, vinaigrette en wat citroenzeste. Strooi de geroosterde sesamzaadjes over het slaatje.
6. Laat het smaken!

FLAIR STORIES