Ga jij voor de pannenkoeken, wafels, rijsttaart of pudding?
RECEPTEN: de 4 lekkerste klassiekers ‘van de bomma’
Samen met Lekker van bij ons
Er is geen ontkennen aan: niemand maakt betere desserts klaar dan ‘de bomma’. Hoe fancy sommige nagerechtjes er ook uitzien, de allerlekkerste blijven toch die echte oerklassiekers. Wij delen met jou dé perfecte recepten voor pannenkoeken, wafels, rijsttaart en pudding. Dat wordt moeilijk kiezen... Smakelijk!
Een van dé belangrijkste hoofdbestanddelen die alle receptjes van de bomma gemeen hebben? Melk! Vroeger zette jij misschien ook de kookpot van je oma buiten met een centje erop voor de melkboer, om hem nadien gevuld met verse melk terug binnen te halen. Of misschien mocht je zelfs helpen toen je bomma haar befaamde pannenkoeken, pudding of rijsttaart aan het maken was? Het zijn momenten waar we alleen maar warme herinneringen aan overhouden.
Nostalgische recepten
Intussen komt de melkboer nog maar aan weinig Vlaamse deuren, maar gelukkig moet je niet ver lopen om jouw dagelijkse kannetje melk te bemachtigen. Wij kiezen steevast voor melk van bij ons, want die volle smaak van pure melk doet ons altijd weer aan die geborgen tijden bij oma denken. Of het nu komt dankzij het grote glas melk dat je steevast elke ochtend voor je neus kreeg of de melk die je zelf bij je cornflakes goot als kind, wij grijpen ook nu nog maar wat graag naar dat witte goud. Kan jij de nostalgische geur die vroeger ontsnapte uit je bomma’s keukentje al bijna ruiken? Geniet nog maar eens met volle teugen van die allerlekkerste desserts, bereid zoals alleen jouw bomma dat kon. Bakken maar!
Pannenkoeken
Dit heb je nodig voor 4 personen
-
- 200 g zelfrijzende bloem
-
- ½ l melk
-
- 30 g fijne suiker
-
- 4 eieren
-
- Scheut maïsolie
-
- Boter
-
- Snufje zout
Zin in heerlijke pannenkoeken? Zo maak je ze!
Wafels
Dit heb je nodig voor 4 personen
-
- 250 g bloem
-
- 130 g boter
-
- 2 eieren
-
- 50 g fijne suiker
-
- 1 vanillestokje
-
- 200 ml lauwwarme melk
-
- 20 g gist
-
- 300 ml bier (pils)
Wafels op grootmoeders wijze bak je zo!
Rijsttaart
Dit heb je nodig voor 8 personen
-
- 130 g dessertrijst
-
- 180 g suiker
-
- 45 g puddingpoeder
-
- 2 eieren
-
- 1 vanillestokje
-
- 1 l melk
-
- 1 vel bladerdeeg
-
- 1 el boter
-
- 1 el bloem
-
- 1 el poedersuiker
Het recept voor homemade rijsttaart staat hier!
Vanillepudding met speculaaskoekjes
Dit heb je nodig voor 4 personen
-
- 500 ml melk
-
- 120 ml room
-
- 2 vanillestokjes
-
- 5 eierdooiers
-
- 100 g fijne suiker
-
- 30 g maïzena
-
- 200 g speculaaskoekjes
Vanillepudding maken is makkelijker dan je denkt, check het recept hier!