Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pannenkoeken, Lise Finckenhagen

RECEPT: kikkererwtenpannenkoeken

Het is vandaag Pancake Day! En hoe dat beter vieren dan met overheerlijke pannenkoeken. Wij verzamelden enkele verrassende receptjes die je wellicht nog nooit geprobeerd hebt. Deze kikkererwtenpannenkoeken, bijvoorbeeld.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g kikkererwtenmeel
  • 2,5 dl koud water
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl nigellezaad
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 groene chilipepers, zonder zaad en fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 2 el gehakte verse koriander
  • olie, voor het bakken
  • 500 g gemarineerd rundsvlees
  • yoghurt (naturel), komkommer, verse koriander, hete chilisaus, granaatappelpitten

 

Zo gemaakt

  1. Doe het kikkererwtenmeel in een kom. Voeg het water toe en roer het mengsel glad. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het beslag 15 minuten rusten.
     
  2. Bak goudkleurige pannenkoeken op gemiddeld hoog vuur in een grote pan. Wees voorzichtig als je de pannenkoeken draait, omdat ze een enigszins ‘poreuze’ consistentie hebben. Bedek de gebakken pannenkoeken met een theedoek om ze warm te houden terwijl je de rest bakt.
     
  3. Gebruik een grote koekenpan en bak het vlees circa 3 minuten op hoog vuur. Heb je geen heel grote pan, bak het dan in twee porties. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
     
  4. Schep het vleesmengsel op de kikkererwtenpannenkoeken en verdeel er dan wat yoghurt, komkommer, koriander, chilisaus en granaatappelpitten over. Rol ze voorzichtig op en geniet!

 

 

Pannenkoeken Uit: 'Pannenkoeken', Lise Finckenhagen (€ 14,95 via bol.com)

 

Ontdek hier meer verrassende pannenkoekenrecepten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier