Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Met dit makkelijke recept krijg je dé perfecte chiapudding.

RECEPT: de allerlekkerste chiapudding om je dag goed te starten

Advertorial

Experimenteer jij weleens graag bij het ontbijt en kies je daarvoor maar al te graag voor de gezondere alternatieven? Dankzij deze chiapudding met fruit, geniet jij van een heerlijke start van je dag zonder een opgeblazen of zwaar gevoel. Het allerbelangrijkste? Deze pudding is ook nog eens zalig lekker!

Maakte jij ooit al eens chiapudding? De kans bestaat dat die grandioos mislukte. Niet de juiste verhouding tussen chiazaadjes en vloeistof is daarbij vaak de grote boosdoener. Hieronder vind je een recept dat onmogelijk kan mislukken. Het leukste aan chiapudding is dat je de toppings helemaal zelf kan kiezen. Go crazy!

Een van de belangrijkste ingrediënten van deze chiapudding is ongetwijfeld melk. Maar wat als je lactose niet zo goed verteert? Lactel Lichte Start to the rescue! Deze melk is lactose-arm, maar je krijgt er wel alle nodige vitaminen mee binnen. De perfecte melk om je dag gezond en licht mee te starten, dus!

Lactel Lichte Start in de ochtend

Deze chiapudding bevat Lactel Lichte Start. Deze melk is makkelijk verteerbaar omdat ze weinig lactose bevat, maar ze zit toch boordevol calcium, eiwitten en vitaminen. Dat wil zeggen: enkel voordelen, bye bye spijsverteringsproblemen. Bovendien is Lactel Lichte Start (net als elke melk van Lactel) weidemelk van Belgische oorsprong. De melk komt concreet van lokale familiale, kleinschalige boerderijen die gemiddeld slechts 70 koeien per bedrijf bezitten. Én die koeien worden uiteraard met veel liefde behandeld. Lactel is de enige op de zuivelmarkt die licht verteerbare melk produceert van koeien die 180 dagen per jaar buiten op de weide grazen.

Chiapudding. Recept by Healty Habits Celien.

Dit heb je nodig voor 1 portie

• 25 g fijne havermout
• 2 el chiazaad
• Snufje kaneel
• Snufje zout
• 125 ml melk Lactel Lichte Start
• een halve banaan
• een halve nectarine
• 1 el granola
• 1 el confituur naar keuze

Aan de slag!

1. Meng de avond voor je dit lekkere ontbijtje wil opeten de havermout met de chiazaden, melk, snuf kaneel en snuf zout. Roer het geheel goed door elkaar en zet een nachtje afgedekt in de koelkast.
2. Haal je chiapudding ’s ochtends uit de koelkast en roer nog eens goed door. Serveer met een lepeltje confituur naar keuze, vers gesneden banaan, nectarine en een lepeltje krokante granola.
3. Smullen maar!

Heb je er honger van gekregen? Ontdek hier meer recepten met Lactel Lichte Start, de duurzame Belgische melk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content