Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Webmaster Tiffany test een nieuwe manier van ontharen

Ontharen met Philips Lumea: het verdict

Eindeloos gladde benen, perfect onthaarde oksels en een verzorgde bikinilijn zonder tussenkomst van scheermes, was of dergelijke? Dat kan alleen met Philips Lumea. En degene die het nieuwste snufje op ontharingsgebied mocht uittesten: moi!

Ontharen met Intense Pulsed Light (IPL)
Philips Lumea gebruikt de Intense Pulsed Light (IPL) technologie, een op licht gebaseerde, veilige technologie die teruggroei van het haar voorkomt. Dit ontharingssysteem werkt door zachte, doeltreffende lichtpulsen te richten op de haarwortel, waardoor deze inactief wordt. Hierdoor vallen de haren vanzelf uit en wordt het teruggroeiproces onderdrukt.

Omdat mijn gsm nog steeds op fabrieksinstellingen ingesteld staat en ik mijn broer moet inlassen als het uur op de klok veranderd moet worden, leek het mij wel handig de handleiding te lezen bij dit apparaat. En wat bleek: in de doos zit niet alleen een handleiding, maar ook een DVD met alle informatie. Yes! Als het op computers aankomt, weet ik wel van wanten.

Na het grondig uitpluizen van de doos en het bekijken van de DVD is het moment van de waarheid aangebroken. Eén ding is zeker: het toestel trekt genoeg kijklustigen. Mijn moeder, vriend en kleine broer staan met nieuwsgierige blikken te kijken terwijl ik het apparaat op mijn been plaats.

De behandeling
Na een lang (lees: heel lang. Ik ben een echte schijtluis als het op elektrische dingen aankomt) twijfelmoment, vind ik toch de moed om de knop in te drukken. Hoewel alle toeschouwers de flits gezien hebben, kijk ik met verwondering naar mijn been. “Was dat het? Ik heb niets gevoeld!” Pijnloos mag aangevinkt worden bij de Philips Lumea.

Ik zet mijn behandeling rustig verder terwijl de ogen van de toeschouwers een voor een naar de tv gericht worden. Oh ja, het apparaat kun je overal gebruiken, want het is draadloos. Stukje voor stukje werk ik beide benen af. Daarna is het twee tot vier weken wachten geblazen, want dat is de tijdspanne die je moet respecteren voor het gebruik van Philips Lumea.

Het bewijs
Nu, vier ontharingsrituelen en heel wat minder haar verder ben ik blij te mogen zeggen: het werkt! Bewijs? Op een avond had ik reeds een been behandeld toen de batterij van het Lumea-apparaat op was. Het was al laat in de avond en ik hield het voor bekeken. Volgende ochtend wist ik niet meer welk been ik behandeld had, dus liet ik het maar zo. Resultaat: na enkele dagen had ik één behaarde en één kale kuit…

Bij het ontharingssysteem moet echter een kanttekening gemaakt worden. Het is niet zo dat je haren bij het zien van de flits spontaan gaan uitvallen. Philips Lumea boekt pas resultaat na een viertal behandelingen. Er groeit steeds minder haar terug tot je er uiteindelijk een paar gladde zijdezachte benen aan overhoudt.  

Het verdict
De Philips Lumea maakt sinds enkele weken deel uit van mijn badkamerinvulling en dat zal zeker zo blijven. Geen scheermesjes of pijnlijke wasbeurten meer voor mij, ik heb het licht gezien!

Wil jij ook een Philips Lumea ontharingsapparaat in huis halen? Dan is dit je kans, want Flair en Philips geven 1 Philips Lumea weg! 


Meer info op de website van PHILIPS LUMEA.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier