Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Noord-Brabant. Hier beleef je onvergetelijke avonturen met je hele gezin!

Advertorial

Attractiepark Efteling kent bijna iedereen. Maar wist je dat er in Noord-Brabant nog veel meer te beleven valt voor je hele gezin? Neem je kids mee op citytrip en ga op zoek naar fantastische muurschilderingen of vaar ónder een stad door. Struin over hippe spoorzones of verwonder je in één van de vele musea die je hier vindt. Duik je liever de natuur in? In Noord-Brabant hoef je niet te kiezen, want alles ligt dicht bij elkaar. Letterlijk! Pak je koffers en je kids en maak je klaar voor het weekendje van je leven.

1. Citytrippen op kindermaat

Wie denkt dat er in een stad niets te doen is voor kinderen, heeft het mis. Kijk maar mee!
• Stap op de fiets in Breda en ontdek de Blind Walls Gallery. Meer dan 100 muurschilderingen vertellen de verhalen van de stad of huur een bootje en vaar over de singels of het Markdal in.
• In het Tilburgse Spoorpark strijk je neer op je picknickkleed terwijl de kids zich uitleven op de pumptrack of een balletje trappen. Beklim hier ook zeker de indrukwekkende Kempentoren! Op loopafstand vind je bovendien het Textielmuseum waar je zelf sokken kunt ontwerpen.
• In Eindhoven mag een bezoek aan het dynamische district Strijp-S niet ontbreken. Doe de coolste trucs op een stuntstep of op je skates in Area51, het grootste indoor skatepark van Europa en geniet van de lekkerste ijsjes bij het knalroze Intelligentia. En natuurlijk is het Van een niet te missen hoogtepunt voor het hele gezin.
• Bezoek je het historische ’s-Hertogenbosch? Boek dan zeker een boottocht over de Binnendieze. Je vaart dan deels ónder de stad door! In Het Noordbrabants Museum ontdek je bovendien de échte werken van Vincent van Gogh.

2. Dolle pret in de natuur

• Ravotten en hutten bouwen kan heel goed in één van de grootste stuifzandgebieden van Europa, Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. En ben je hier toch, zet dan ook eens een stapje op de mooie vestingwallen van het aangrenzende vestingstadje Heusden.
• In Nationaal Park de Biesbosch kun je heerlijk varen op de vele kreken en riviertjes langs fijne strandjes. Huur een sup of kano en aan het einde van de dag, als de rust weer terugkeert op het water, spot je misschien wel een bever of een zeearend. In het indrukwekkende Biesbosch MuseumEiland met waterspeeltuin kun je bovendien inschepen voor een tocht met een fluiterboot die muisstil door het water glijdt.

3. Feeëriek wandelen langs bruggen en vlonderpaden.

Of je nu zelf je route uitstippelt of je je laat inspireren door één van de vele themaroutes, telkens opnieuw ontdek je verrassende plekjes. Wist je dat er in Noord-Brabant verschillende fotogenieke wandelbruggen zijn? Bij de Mozesbrug nabij Bergen op Zoom wandel je zelfs door het water terwijl je voeten droog blijven. De Moerputtenbrug ten zuiden van ’s-Hertogenbosch is een oude spoorbrug die in elk jaargetijde prachtige plaatjes oplevert. Op deze wandeling liggen er ook veel feeërieke vlonderpaden. En die vind je wel meer in Noord-Brabant. Vlak bij Eindhoven in de heidetuin van de Strabrechtse Heide bijvoorbeeld of in Nationaal Park De Groote Peel

4. Fietsen langs plekjes met een spannend verhaal

Ook de veilige fietsroutes leiden je langs indrukwekkende plekjes waar verhalen tot leven komen. Sagen en legenden leven voort; over plunderende bendes, smokkelaars en vervloekte landheren. Zo wordt al generaties lang in grensregio De Kempen het spannende verhaal verteld van Zwarte Kaat, de ‘Heks van Hellenende’. En in de streek De Langstraat, vlak bij Efteling en Loonse en Drunense Duinen, leeft het intrigerende verhaal over de ‘Bende van de Witte Veer’.

5. Wilde avonturen in achtbaan of op safari

En ben je in Efteling, dan halen thrillseekers hun hart op in Joris en de Draak of Baron 1898. Ga je liever op zoek naar de big five? Op nog geen halfuur rijden van Efteling waan je je in Afrika, in Safaripark Beekse Bergen. Bewonder giraffen, leeuwen en antilopen vanuit je eigen auto, wandelend of tijdens een boottocht. Of misschien gaan jullie wel overnachten met uitzicht op de dieren in het gloednieuwe SafariHotel of in het SafariResort?

Benieuwd naar onze beste tips voor jouw volgende gezinsvakantie? Kijk voor nog veel meer inspiratie op visitbrabant.com.
Noord-Brabant. Dichterbij jou.

FLAIR STORIES