Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Serfaus-fiss-ladis

3. Jullie zelfvertrouwen krijgt een boost!

5 goede redenen om met je kroost op skivakantie te gaan

Op skivakantie met je baby, peuter of kleuter? Dat klinkt als een uitdaging, maar eigenlijk hoef je niet te twijfelen. Onze tip? Kies een kindvriendelijke wintersportplaats uit, zoals Serfaus-Fiss-Ladis in Tirol. Die geeft je alle opties om samen nieuwe avonturen te beleven, terwijl je zelf ook je batterijen kan opladen. Klaar om de 5 troeven van wintersport te ontdekken?

1. Sneeuwpret maakt je happy


Een wintervakantie is fantastisch voor je humeur! Je brengt uren door in de gezonde berglucht, geniet van mooie natuurtaferelen en tankt een flinke dosis zon. Daar komt ook nog het pure plezier op de latten bij. Belangrijk: dwing je kind niet op ski’s als het daar nog niet helemaal klaar voor is. Sommige kleuters staan op hun derde al te popelen om de latten te kruipen, terwijl andere kinderen pas veel later geïnteresseerd raken in de sport.

Speelse skigewenning: Kleuters die drie jaar of ouder zijn, kunnen in de kinderskiparken van Serfaus-Fiss-Ladis op een speelse manier kennismaken met de latten. Ervaren begeleiders laten hen het glijplezier in kleine groepjes ontdekken, zonder dwang of strikte lesverplichtingen.

Sneeuwfun zonder ski’s: Is je peuter nog niet klaar voor echte skilessen? In Serfaus-Fiss-Ladis kunnen kleintjes zich ook zonder ski’s veilig in de sneeuw amuseren: in de speciale kindergebieden mogen ze onder begeleiding volop spelen, glijden of sneeuwballen maken. Er zijn ook tochtjes met de slee, sneeuwmanfeestjes, wintersprookjes, ...

2. Beweging is goed voor jullie


Hellingen afdalen en ronddollen in de sneeuw is ook prima voor je lichaam. Jij verbetert je conditie, je kind leert ondertussen z’n spieren beter te beheersen en oefent met z’n coördinatie en evenwicht. Het voordeel van een kindvriendelijk wintersportgebied zoals Serfaus-Fiss-Ladis? Je vindt er genoeg opties voor iedereen.

Gevarieerde pistes: In Serfaus-Fiss-Ladis krijg je veel variatie voorgeschoteld: er zijn makkelijke afdalingen voor beginners en jonge kinderen, maar ook pittige pistes voor gevorderden. Leuk voor jonge skiërtjes: op sommige pistes zijn er speelse hindernissen, spannende monsters of houten dierenbeelden.

Aparte kindergebieden: Serfaus-Fiss-Ladis heeft ook verschillende skigebieden speciaal voor kinderen vanaf 2 á 3 jaar, het Kinderschneealm, Berta’s Kinderland en Murmlipark, met supergemakkelijke liften, aangepaste oefenpistes en grappige hindernissen.

3. Jullie zelfvertrouwen krijgt een boost


Je hebt een nieuwe skill onder de knie en bent stiekem apetrots op jezelf. Ken je dat gevoel van voldoening? Hetzelfde principe geldt ook voor je kind: elke kleuter die al een beetje kan skiën, voelt zich geweldig! En natuurlijk is ook het maken van nieuwe vriendjes in de kinderskischool prima voor hun zelfvertrouwen.

Kinderskischool: In Serfaus-Fiss-Ladis zijn de aparte kinderskigebieden erg gespecialiseerd. Er zijn speelse elementen, vernuftige hulpmiddelen en speciaal opgeleide skileraren, zodat de kleintjes goed leren skiën. Tijdens de schoolvakanties zijn er zelfs kinderskilessen in het Nederlands. Als volwassene of met oudere kinderen kan je natuurlijk ook naar de klassieke skischool.

4. Je beleeft memorabele momenten


Van samen plezier maken wordt jullie band alleen maar hechter. En uiteindelijk maakt het niet uit of je dat nu op of naast de pistes doet. In Serfaus-Fiss-Ladis vind je in elk geval veel mogelijkheden om samen met de kinderen heerlijke herinneringen te verzamelen.

Fun zonder ski’s: Serfaus-Fiss-Ladis telt veel wandelpaden die vlot toegankelijk zijn voor kinderwagens. Je kan er zelfs een elektrische buggy huren om hellingen te trotseren. Of wil je liever eens lekker ouderwets op een slee gaan zitten? Nog spannender om te doen met kinderen vanaf 3 jaar: een wervelende rit op hun rollercoaster, de Schneisenfeger.

5. Je geniet ook van me-time


Tijdens je wintervakantie wil je ook weleens je batterijen opladen, zonder elk uur van de dag met je baby of kleuter door te brengen. Heel wat voorzieningen in Serfaus-Fiss-Ladis maken het je gemakkelijk:

  • Kinderopvang: Kinderen die ouder zijn dan drie maanden zijn welkom in de kinderopvang van Serfaus (Murmlikrippe) en Fiss-Ladis (Berta’s Kindergarten). Er is ook een fantastische indoor speeltuin in het skigebied. Verder telt Serfaus-Fiss-Ladis heel wat hotels met een eigen kinderdagverblijf, animatie en speciale speelruimtes.
  • Kinderrestaurant: De drie kinderskiparken van Serfaus-Fiss-Ladis hebben een eigen fantasierijk restaurant, speciaal voor kleintjes die skiles volgen. Zo kunnen jullie intussen zonder hen genieten van heerlijke streekproducten in een van de bergrestaurants.
  • Relax: Overal in Serfaus-Fiss-Ladis, ook bij de kinderskiparken, zijn er zogenaamde ‘Feel Good-stops’: daar kan je op een speciale ligbank of in een hangkorf relaxen of gewoon van het uitzicht genieten.


De Tiroolse dorpjes Serfaus, Fiss en Ladis liggen op een paar kilometers van elkaar en vormen samen één groot sneeuwzeker skigebied. Serfaus-Fiss-Ladis telt 214 km aan pistes voor alle niveaus (blauw, rood, zwart), heeft ook enkele avontuurlijke freeride routes en drie speciale kinderskigebieden. Naast gezinsvriendelijke hotels zijn er ook kindvriendelijke vakantiewoningen.

Skipas: Alle kinderen die geboren zijn in 2014 (of later) krijgen een gratis skipas. Voor gezinnen of andere duo’s met peuters jonger dan drie jaar is er een speciale formule voorzien: met één skipas kunnen jullie om de beurt gaan skiën, terwijl de ouder op de kindjes past.

Zin in een wintersportvakantie in Serfaus-Fiss-Ladis? Surf snel naar https://www.serfaus-fiss-ladis.at/nl 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES