Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Vind je ritme met IKEA.

Een kleine ruimte inrichten met een beperkt budget: laat je inspireren!

In samenwerking met IKEA

Klein wonen is niet altijd even makkelijk, zeker met kinderen en een krap budget. Maar met een beetje creativiteit richt je zo een stijlvol interieur in waar je elkaar niet voor de voeten loopt. Zoals dit gezin van vier in hun appartement van … 50 m²!

Hun motto is ‘meer doen met minder’. Niet alleen om te besparen, ook om zorg te dragen voor onze planeet. Tijdens een rondleiding in dit appartementje zie je meteen hoe goed alles is uitgedacht. Wie weet doe je wel enkele ideetjes op om je eigen ‘home sweet home’ een nieuwe look te geven!

Een veelzijdige zithoek


Dit is de plek waar iedereen gezellig samenzit. De blikvanger is de comfortabele sofa vol grote kussens, met een streelzachte plaid waaronder je knus alleen of samen kunt ontspannen. Een grote tafel gecombineerd met enkele legplanken zorgen voor extra opbergruimte en bieden plaats om spulletjes mooi uit te stallen.

Een rustgevende cocon


Je zou denken dat er in een kleine kamer enkel is voor een slaapbank en geen volwaardig bed. Deze opstelling bewijst het tegendeel: door het hoofdeinde naar de rest van de kamer te richten, creëren de ouders een intieme slaaphoek die afgezonderd is van de leefruimte. En om goed te kunnen slapen op hun ‘eilandje’, hebben ze verduisterende gordijnen opgehangen.3-zitsbank SÖDERHAMN. 439,-. Poef SANDARED. 49,99,-.

De ideale keukenhoek


Het geheim van een compacte keuken die werkt? Hyperfunctionele basismeubelen en een paar vindingrijke trucjes. Grote kasten, enkele lades, een bijzettafeltje dat dienstdoet als werkblad en stapelbare stoelen … slimme elementen te over om een volledig modulaire eethoek samen te stellen, die je bovendien in een handomdraai omtovert tot extra speelruimte.Heteluchtoven MATÄLSKARE. 279,-. Massieve roltafel BEKVÄM. 49,99,-.

Op je plaats, klaar … start!


Deze ruimte bepaalt de sfeer wanneer je de woning binnenkomt … en wanneer je weer weggaat. Door de hal functioneel in te richten, leid je de ochtenddrukte gemakkelijker in goede banen: een spiegel om even te checken of je haar goed zit, een krukje om de schoenen aan te trekken of spullen van een hoge plank te nemen, een bord met de weekplanning van ieder gezinslid en haakjes voor alle jassen!

Een slim bedachte badkamer


We staan er niet vaak bij stil, maar eigenlijk brengen we best veel tijd in de badkamer door. Ze moet dus goed verlicht en praktisch zijn – en het liefst ook zuinig. Gouden tip: installeer een waterbesparende kraan. Zo gaat je waterverbruik vanzelf naar omlaag. Denk ook aan stapelbare bakken om de vuile was meteen te sorteren, zodat je de wasmachine optimaal kunt vullen zonder eerst de hele wasmand uit te spitten. Op die manier bespaar je drie keer: minder energie, minder water én minder wasmiddel!

Wist je trouwens dat minder dan 3 % van al het water op aarde drinkbaar is? Daarom zijn alle keuken- en badkamerkranen van IKEA uitgerust met een debietregelaar die het waterverbruik met tot 40 % vermindert. Je verbruikt dus minder water, maar de straal blijft even krachtig. Goed voor je bankrekening én voor de planeet!Vloerkleed van handgeweven jute/katoen UGILT. 24,99,-. Sorteerbak SORTERA. 60 L. 12,99,-/stuk.

Een kamer voor twee


Net zoals in de andere ruimtes is alles hier zo georganiseerd dat de twee kinderen gemakkelijk een kamer kunnen delen. Lades onder het bed, een hoge boekenkast, een speciale speelgoedkast, een kleerkast voor ieder kind, een bureau … En een geweldig, erg plaats besparend idee: de deurlijst is omgetoverd tot extra legplanken!Meegroeibed MINNEN. 99,99,-

Voel jij na deze korte rondleiding ook al ideeën opborrelen? Meer inspiratie vind je op IKEA.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier