Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We dromen allemaal van een badkamer met een zengevoel.

Kleine badkamer, slimme inrichting

SAXBORGA Opbergdoos met spiegeldeksel – ENHET / TVÄLLEN Kast voor wastafel met 2 lades


Advertorial

IKEA heeft de perfecte oplossing voor iedereen, zelfs als je badkamer klein is. Maak je dus geen zorgen, er zijn genoeg ideeën en tips om de ruimte optimaal te benutten en voluit van je badkamer te genieten.

Organisatie


De eerste stap naar de badkamer van je dromen is je organiseren. Verzamel al je verzorgings- en schoonheidsproducten en geef ze een plekje volgens gebruik: dagelijks, af en toe … Je kunt je producten ook ordenen afhankelijk van waar je ze gebruikt (wastafel, spiegel, douche …) of van wie ze zijn.

Schappen


Gebruik je muren! Beslis welke producten je wilt wegstoppen en welke je wilt tonen. Op een schap zet je bijvoorbeeld je favoriete parfum, kleine plantjes of geurkaarsen.

ENHET Spiegelkast, antraciet – ENHET Bovenkastelement met planken, antraciet

Spiegelkasten


Om plaats te winnen, kun je een spiegelkast gebruiken waarin je je producten en persoonlijke spullen achter de spiegel zet. Dat is pas ruimte besparen!

Ondiepe kasten


Ondiepe kasten zijn handig om al je verzorgingsproducten in op te bergen. Neem bijvoorbeeld de ENHET kasten: ze zijn maar 15 cm diep en perfect voor het opbergen van je kleine producten en toiletartikelen. Bovendien kun je zulke kasten bijna overal plaatsen, zelfs achter een deur!

NISSAFORS Roltafel, zwart – SALVIKEN Badlaken, donkerbeige

Een stijlvolle badkamer


Kies voor je badkamer dominante kleuren en materialen die je mooi vindt. Als je die overal laat terugkomen, brengt dat immers een gevoel van rust en harmonie. Door de kleur van je handdoeken en je badmat te veranderen, verander je bovendien gemakkelijk de look van je badkamer.

Handdoekenrek


Onmisbaar in elke badkamer: een handdoekstang. Hoeveel je er nodig hebt? Dat beslis je zelf, je kunt ze bijvoorbeeld ook gebruiken om juwelen te sorteren en op te hangen: oorbellen aan de ene kant, halskettingen aan de andere kant … En als je geen gaten in je muur wilt boren, zijn er nog altijd haakjes met zuignappen. Je ziet het, er is voor elk probleem een oplossing!

SKOGSVIKEN Handdoekstang, zwart – TISKEN Mand met zuignap

Mand met zuignappen


Voor je doucheproducten of het badspeelgoed van je kinderen kun je trouwens een mand met zuignappen gebruiken!

Roltafel


Roltafels zijn superpraktisch: je bergt er alles in op wat je nodig hebt om een bad te nemen, maar ze kunnen ook dienen om thuis een kleine hammam te maken. Gebruik de roltafel zo dat ze in je badkamer onmiddellijk voor een zengevoel zorgt.

Als je alles hebt opgeruimd, georganiseerd en op zijn plaats gezet, voeg dan hier en daar decoratieve accenten toe: een paar planten, kaarsen… En zo zijn we rond: je hebt een klein paradijs gecreëerd waar je je in alle rust kunt terugtrekken.

ENHET / TVÄLLEN Open kast voor wastafel met 2 planken, antraciet


MEER INSPIRATIE OP IKEA.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier