Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij jullie maakt zij haar droom waar

Joke won een spaarrekening met 5000 euro!

Een tijdje geleden konden jullie kiezen wie een ING-spaarrekening won met € 5000 om haar droom na te  jagen: Joke of Elise. Samen met de jury hebben jullie beslist om Joke en haar band Close Enough hét duwtje in de rug te geven om hun muziekdroom waar te maken.

De wedstrijd

* De stemmen van de Flairlezeressen: Joke kreeg 1262 stemmen, Elise kreeg er 905.

* De jury (ING en Flair): “We hebben voor Joke gekozen vanwege haar enthousiasme en omdat we haar band zo veelbelovend vinden. Hoewel ze geen inkomen heeft en nog studeert, deed ze toch haar best om wat bij te verdienen. Daarbij leefde ze zo spaarzaam mogelijk. Het is uniek en promising om te zien hoe een jonge vrouw met weinig middelen er toch alles aan doet om haar dromen waar te maken. Wij hopen in elk geval dat het haar lukt en wensen haar veel succes!”

Grootse plannen

“Het is on-ge-loof-lijk dat zo veel mensen voor mij gestemd hebben. Hoewel Jeroen en ik ons best gedaan hebben om zo veel mogelijk stemmen te ronselen, komt deze overwinning toch als een schok. Ik ben zó opgelucht! Deze maand heb ik niet kunnen babysitten vanwege mijn examens, en daardoor heb ik ook minder kunnen sparen. Hoewel ik vanachter mijn boeken ook niet veel kon uitgeven, natuurlijk (lacht). Ik vreesde dat we nóg langer zouden moeten wachten om deftig materiaal te kopen, maar nu weet ik dat mijn muziekdroom eindelijk binnen handbereik ligt. En zo’n kans ga ik met beide handen grijpen.”

“Met de gewonnen spaarrekening zijn we van plan degelijk materiaal te kopen. We willen geen impulsieve aankopen doen, en daarom gaan we eerst verschillende winkels bezoeken om de prijs en kwaliteit te vergelijken. Zodra we voldoende instrumenten hebben, duiken we de opnamestudio in voor onze eerste cd. Als die schijfjes geperst worden, zal het pas volledig tot me doordringen dat mijn droom uitkomt. Sowieso zijn we niet van plan de volledige som in één keer op te maken. De rest wordt netjes op een spaarrekening gezet. Het is tenslotte voor onze toekomst, en in muziek kan je blijven investeren.”

Aan deze ING -spaartip heeft Joke het meest gehad
Tussentijdse doelen opstellen.
Joke: “Dat werkte héél motiverend. Samen met Jeroen heb ik nagedacht over hoe we onze doelen het best zouden opsplitsen. Telkens we een klein doel haalden (bijvoorbeeld kabels kopen), zagen we ons einddoel dichterbij komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content