Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Op zoek naar tijdloze kleding en accessoires? Welkom in de club van Generatie IKKS!

Wek je innerlijke rebel met de nieuwe intergenerationele collectie van IKKS!

Advertorial

Heb je het ook zo gehad met trends die hoogstens twee weken duren? Met collecties die alle regeltjes volgen, allemaal op elkaar lijken en elke creativiteit in de kiem smoren? Heb je genoeg van kleding die na een paar maanden al scheuren vertoont? Kortom, hou je van stukken met karakter die van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven? Dan zul je weg zijn van de intergenerationele garderobe van Generatie IKKS en haar capsulecollectie voor herfst/winter 2021. De naam: Leather Story.

Wij zijn Generatie IKKS

De vrije geest zijn onder de vele berustende geesten, lichtvoetig willen blijven wanneer alles zwaarmoedig wordt en weigeren mee te gaan in de absurditeit: dat is de definitie van Generatie IKKS (uitgesproken als X). Sinds zijn oprichting in 1987 neemt IKKS een loopje met de regels. Het Franse merk werd bedacht door en voor rebelse zielen met een vrij hart en een geëngageerde stijl. En dit jaar gaat het een nieuwe uitdaging aan: de krachten bundelen om Generatie IKKS te vormen. Het omvat voortaan de lijnen Women, Men en Junior. Weg met voorgekauwde looks, braafjes afgestemd op onze leeftijd, ons geslacht of sociale klasse. IKKS pakt uit met een intergenerationele garderobe die zich bevrijdt van de starre regels van de mode.

Wij zijn de generatie die de oude wereld moet repareren, om een betere wereld na te laten aan onze kinderen, die net als ons zullen zijn. Generatie IKKS.

Die rebelse, vrije en onafhankelijke geest zit al sinds de begindagen verankerd in het DNA van IKKS.
Wist je dat zelfs de naam van IKKS een daad van protest is? Omdat Gérard Le Goff de toelating niet kreeg om zijn merk X te noemen, koos hij voor de fonetische versie. Zo omzeilde hij het verbod op een slimme manier. ‘Wie zei kleine opdonder?’, dat waren wij, met de eerste reclamecampagne van het merk voor kinderen, bedacht door Gérard Le Goff. De moedige ambitie? De regels van de kindermode doorbreken. Met dit nieuwe platform Generatie IKKS eist het Belgische label zijn rock-’n-roll erfgoed weer op en legt het zijn meest rebelse en stoere kant bloot.

Leather Story: leder voor iedereen!

Om die honger naar onafhankelijkheid en vrijheid te stillen, ontwikkelde het merk Leather Story, een collectie die 31 lederen stukken telt. Cool, tijdloos en oerdegelijk. Dit materiaal overleeft decennia zonder ooit saai of ouderwets te worden. Met deze capsulecollectie, die zich onderscheidt met een geëngageerde rockstijl en het verlangen naar overdracht tussen de generaties, keert het merk terug naar zijn roots. De collectie is opgebouwd rond drie iconische stukken – het bikerjack, de rangers en de intussen beroemde It Bag 1440. Ze is een onmisbaar onderdeel van seizoen herfst/winter 2021. Visgraatreliëf, IKKS embossing en premium afwerkingen … Het merk putte uit al zijn vakkennis om een tijdloze collectie van topkwaliteit uit te brengen. Omdat het merk IKKS stukken wil aanbieden die lang meegaan, gebruikt het LWG-gecertificeerd leder. Dit label verzekert dat het leder op een duurzame en verantwoorde manier wordt geproduceerd. Dit is essentieel voor Generatie IKKS, die elke dag ijvert voor een betere wereld voor de toekomstige generaties!

Nieuwe vrije geest

Bij een emblematische capsule hoort een iconisch gezicht. Niemand belichaamt die honger naar vrijheid en dat rebelse kantje beter dan de getalenteerde Lou Doillon. De Frans-Britse schrijfster, componiste, actrice en fotomodel is de perfecte vrije geest voor de collectie Leather Story en het platform Generatie IKKS. Zwierig en stijlvol draagt ze haar bikerjack van IKKS, een must-have dit seizoen. Klaar om de uitdaging van de mooie Lou aan te gaan en je dit nieuwe school- en werkjaar aan te sluiten bij Generatie IKKS?

Nieuwsgierig naar de foto’s van de campagne? Zin om een van de it-stukken uit deze collectie van IKKS in de wacht te slepen? Ga dan naar een van de winkels van IKKS of naar www.ikks.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content