Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Romy Schlimbach gaat ervoor, jij ook?

In 12 weken naar sportlover – deel 1

Samen met Basic-Fit

Van flauwe excuusjes om te sporten naar een routine in het sporten? Dat kan dus gewoon… Romy Schlimbach gaat voor Flair de ’12 weken challenge’ aan met Basic-Fit. Jij ook?

Wie is ‘Romy Curvy’ (27)?

  • Body positive image activist, plussize influencer, plussize model én bosslady in haar eigen Curvy Store
  • Ze is een rolmodel voor velen die struggelen met het opgelegde ideaalbeeld van lichaamsvormen, maten of gewicht

Waarom gaat ze deze challenge aan?

Romy: ’Vroeger sportte ik vaak, maar die routine is nu weg door de drukte van het leven en het werk. Ik merk dat het invloed heeft op mijn mentale en fysieke gezondheid, dus ik heb een doel: sport als mentale uitlaatklep gebruiken en weer meer positieve energie krijgen. Dus bring it on!’

Starten met sporten doe je zo!

Michael Vrebosch, Sport- en prestatie psycholoog weet hoe je van sporten een routine maakt. Hij geeft enkele tips!

  • Stel een doel, zoals Romy doet. Zo’n doel herinnert je aan de reden waarom je met sporten begonnen bent, waardoor het niet als een verplichting voelt. Maak dat doel concreet, werk met een schema en tussentijdse evaluaties. Hoe dichter je bij je doel geraakt, hoe meer moed en energie je krijgt om vol te houden. Zonder doel riskeer je om er met veel enthousiasme in te vliegen, waarna de motivatie daalt en je uiteindelijk misschien afhaakt.
  • Houd een positieve mindset aan. Slechte gewoontes zijn moeilijk te doorbreken en als je er van uit gaat dat je niet kan veranderen, zal je waarschijnlijk ook niet veranderen. Focus liever op het positieve en zoek uit wat jouw valkuilen zijn: wat maakt het voor jou moeilijk om vol te houden en hoe kan je dat omkeren? Je zal merken: zelfs met vallen en opstaan boek je toch vooruitgang.
  • Het wordt enkel makkelijker en leuker. Als je twintig keer iets gedaan hebt en het blijft doen, kan je spreken van een gewoonte. Door twaalf weken lang twee keer te sporten, is het moeilijkste voorbij. Daarna is het een kwestie van de routine vol te houden.
  • Stel je doel bij als je het bereikt hebt. Je kan misschien nog iets ambitieuzer zijn, al hoeft het niet competitief te worden. Je kan bijvoorbeeld vooropstellen dat je nog meer gaat bewegen, dat je die fitheid wilt behouden, of dat je ook buiten je sportmomenten actiever wordt.
  • Wees niet te streng voor jezelf. Heb je een minder moment? Wees dan niet te streng voor jezelf en begin opnieuw. Op een keer zie je die afterglow op je gezicht en voel je de post-excercise high: een euforisch gevoel dat je krijgt dankzij de afgifte van endorfine, serotonine en dopamine in je hersenen. Een zalige beloning!

Starten en volhouden, dankzij de tips van Tatiana Verbruggen, National Partner Manager Basic-Fit en gecertifieerd Personal Trainer

“Ongeacht jouw doel of ervaring bij het sporten, een succesverhaal begint bij het vinden van een sportroutine die bij jou past. Basic-Fit helpt je om dat op jouw manier te doen: met of zonder begeleiding, thuis of in de club, in groep of alleen, met een app, een personal trainer of een vriend(in) die met je meekomt als buddy. You do you!

Een betere fysieke en mentale gezondheid krijg je er sowieso en vanzelf bij! Sporten op zich is misschien een challenge met jezelf, maar bij Basic-Fit sta je er de komende twaalf weken en ook daarna niet alleen voor. Onze truc om het na die start ook vol te houden? Samen tackelen we jouw struikelblokken, zodat je na die eerste keer niet uitgeput opgeeft, maar met veel goesting telkens weer doorgaat om jouw doel te bereiken.”

Romy’s challenge volgen? Lees dan op 9 mei het vervolg in Flair.
Zelf de challenge ook aangaan? Ontdek hier hoe!


Volg Romy’s volledige challenge hier.

FLAIR STORIES