Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een flexibele levensstijl met IKEA.

Het huis van je dromen? Flexibel en creatief!

Advertorial

De laatste tijd hebben we geleerd om thuis verschillende levens met elkaar te verzoenen:  gezin, werk en vrije tijd... Laten we deze nieuwe gewoontes ook in de toekomst in onze flexibelere levensstijl toepassen. Een nieuwe manier van leven die ons stimuleert!

Waarom zou ‘klein’ per definitie ‘niet praktisch’ zijn? Of waarom zou elke ruimte één bepaalde functie moeten hebben? Ons huis van morgen, dat is creatief én veelzijdig! De oplossing? Ons interieur omvormen tot een multifunctionele ruimte. Enkele tips zodat je vandaag al aan de slag kunt.

Een sporthoek op wieltjes


Veel of weinig ruimte? Een groot of klein gezin? Voor onze work-outs at home is een roltafel een handig hebbeding. Iedereen kan er zijn accessoires in kwijt én het hele huis mee rond rijden. Extra tip: voorzie een houder voor je sportmatje. Zo heb je je sportzaal steeds bij de hand!

En is ons huis te klein voor een extra meubel, dan benutten we toch gewoon de muren? Een open kast of kapstok is bijvoorbeeld ideaal voor ons fitnessmateriaal. Origineel en handig!

Roltafel, zwart, 50.5x30x83 cm, NISSAFORS, € 24,99.

Een verborgen bureau


Intussen weten we wel dat het niet evident is om onze werkplek in onze privésfeer te integreren, zonder dat het ene ten koste gaat van het andere (wat een beproeving!). Met enkele eenvoudige tips is het nochtans perfect mogelijk. Bijvoorbeeld met een opklapbaar werkblad, dat we elke avond gewoon wegklappen. Een andere oplossing: een verborgen bureau achter gordijnen, voor een efficiënte en moduleerbare afscheiding. Of een bureauscherm. Of een bureau in de kast (ja, dat kán)!

Stof per meter, blauwgrijs, 150 cm, AINA, € 7/meter. Bureau, wit, 73×50 cm, MICKE, € 29,99.

En dan de ultieme oplossing: waarom niet rechtstaand werken?


We vergeten het vaak, maar als we te lang zitten, kunnen we rugpijn krijgen. Ideaal dus als we af en toe een ander plekje opzoeken met onze computer en zo in beweging blijven. Daarom kiezen wij voor een plank (bv. een laptophouder) waarmee we elke ruimte gemakkelijk tot een werkruimte omtoveren.

Dienblad, opklapbaar, 44×59 cm RÅVAROR € 24,99. Scherm, vrijstaand, grijs 80×150 cm EILIF € 99,99/ 0,8 m.

Tot je dienst


Ideeën en oplossingen voor een optimaal interieur vinden we genoeg bij IKEA. Heel  gemakkelijk zijn de leveringsdienst of Click & Collect bij IKEA.

Afspraak op IKEA.be

Lees vanaf 11 januari ‘Je huis, je geluk. Een gezellige sfeer met IKEA’ en vanaf 19 januari ‘2 DIY-ideeën voor een rustgevend interieur. Een zen-sfeer met IKEA’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES