Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zoals een duurzame partner voor je Groeipakket!

Hoe kies je het beste voor je baby?

Advertorial

Hoera, je wordt mammie of pappie! Maar al van in het begin komen de twijfels: zoveel keuzes die je moet maken. Natuurlijk wil je het beste voor je kleintje: een lang en gelukkig leven op deze planeet. Hoe maak je goeie keuzes voor je engeltje (tot en met je kraamgeld en kinderbijslag die nu startbedrag en Groeipakket heten in Vlaanderen)?

In je eentje of samen?


Blije baby, mama en papa: dat is het klassieke plaatje. Maar soms is de realiteit anders en word je single mom of dad. Omdat je relatie anders verliep dan verwacht of omdat de papa-prins of mama-prinses niet is opgedaagd. Single parent, co-ouderschap of het klassieke gezinnetje: verantwoord ouderschap bestaat in verschillende vormen. Wat er écht toe doet, is kiezen voor de vorm waarin je er kan zijn voor je kid(do’s).

We-time of me-time?


Wat heeft je baby nodig? We-time met jou. Wat heb jij nodig? Me-time. Dat klinkt tegenstrijdig, maar dat is het niet. Om goed voor je kleintje te kunnen zorgen, moet je ook goed voor jezelf zorgen. De eerste maanden na de komst van je mini-me kunnen een ware uitputtingsslag zijn. Niet genoeg slaap, behoorlijk wat stress… Ondanks alle liefde die je voor je baby voelt, kan die roze wolk soms behoorlijk grijze kantjes hebben. Net daarom is het zo belangrijk dat je je batterijen geregeld oplaadt: die energie heb je nodig om er voor je kind te zijn.

Tip: het startbedrag, het financiële duwtje van € 1.167,33 voor elk kind geboren of geadopteerd in Vlaanderen, kan je eenvoudig online aanvragen en kan je niet alleen gebruiken voor babyspullen, maar ook spenderen aan zelfzorg.

Moedermelk of poedermelk?  


Borstvoeding of niet? Allebei goed. Of een combinatie van beide. Want, ja, zelfs als moedermelk geven je keuze is, soms lukt het gewoon niet. Daar kunnen heel veel redenen voor zijn: medische en psychologische. Misschien werkt het voor jou gewoon niet. Gedwongen borstvoeding is nooit een goed idee. Twijfel je nog? Je kan nog beslissen tot je kindje geboren is. Laat je zo goed mogelijk informeren en relax… Wat jij als mama beslist, is het beste voor je baby. Lees hier het blogartikel van Infino over de keuze tussen borstvoeding en flesvoeding.

Nieuw of tweedehands?


Het aanbod in de baby-industrie is gigantisch, van hippe strollers over babymixers tot mini sneakers: you name it. Vraag is: heb je dat allemaal nodig? Antwoord: niet echt. Wat je kleintje nodig heeft, is jou. Al de rest is optioneel. Die mooie wieg of dure kleertjes, daar is je kleintje in no time uitgegroeid. Tweedehands spullen kopen of lenen bij familie of vrienden mét baby-ervaring is veel duurzamer, goedkoper en meestal ook pakken handiger. Je hoeft ook niet alles in één keer te kopen. Vanaf de geboorte van je kleintje start het Groeipakkket en ontvang je maandelijks een basisbedrag, aangevuld met eventuele toeslagen.

Infino ziet kinderen graag groeien


Zéker als het over je kind gaat, kies je bewuster. Gezonder, evenwichtiger, duurzamer.  Want samen met je kleintje is er een nieuwe toekomst geboren. En elk kind heeft recht op een plek op onze planeet. Daarom zet Infino zich samen met Stichting Pelicano actief in tegen kinderarmoede en planten ze in 2021 een Infino-bos voor de toekomst van alle kinderen. Key question: is de uitbetaler van jouw startbedrag en Groeipakket ook zo duurzaam? Lees hier het blogartikel van Infino over duurzame keuzes maken.

Wist je dat je daarvoor kan kiezen?


Infino doet dat uitdrukkelijk, het zit in het DNA van dit kinderbijslagfonds. Omdat élk kind gelijke kansen verdient in een betere wereld. It takes a village om kinderen te laten opgroeien in een gezonde, stabiele omgeving. Daarom gelooft Infino in inclusiviteit, voor elke origine en elk gezin. Ouderschap is soms een struggle. En da’s normaal, da’s oké: daarom wil Infino je bijstaan met kennis en advies, zonder mom shaming of dad shaming what so ever. Lees hier het blogartikel van Infino over omgaan met het oordeel van andere ouders.

Of je nu veel of weinig budget hebt: Infino is er voor je met inspiratie, bijvoorbeeld met leuke tips en ideetjes om je kid(do’s) te entertainen on a budget met gerecycleerd materiaal.

Sluit dat aan bij jouw waarden?


Dan is Infino jouw ideale uitbetalingsinstelling. Wist je trouwens dat overstappen van uitbetaler van het Groeipakket kan? Je bent van harte welkom, ook als je in Wallonië of Brussel woont!

  • Infino is een Vlaamse uitbetaler. Elk kind heeft recht op een Groeipakket. Je kiest zelf je uitbetaler. Veranderen kan na 1 jaar. www.groeipakket.be
  • Maak de duurzame stap op Infino.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier