Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Goede voornemens: meer bewegen

«Ik leid een zittend leven. Dat komt door mijn beroep. Ik zit de hele dag achter een computer. Daardoor is het onvermijdelijk dat je dikker wordt. Bovendien draai ik zulke waanzinnige uren dat ik geen tijd heb voor de sportschool. Als ik niet naar vergaderingen moet, dan neemt de vermoeidheid het wel over. Dat zijn zonder twijfel excuses, maar ze zorgen er jammer genoeg ook voor dat dag na dag mijn fysieke activiteiten op nul blijven staan. Gelukkige zijn er nog mijn kinderen.”

Mijn 1rste week

Het was mijn kerstcadeau, maar er zat ook een duidelijke boodschap aan vast: als ik zelf geen goede voornemens maakte, dan deden anderen dat in mijn plaats. Daarom hebben mijn kinderen mij een Wii gegeven en dankzij die rare plank die erbij hoort, kan ik nu aan sport doen.

Of om het anders te zeggen: als ik niet naar de sport ga, komt de sport naar mij. Eerste goede nieuws: je hoeft geen computergenie te zijn om te kunnen beginnen. In enkele minuten had ik mijn profiel al ingegeven. Eén sessie op de Wii Fit zorgde ervoor dat mijn motivatie meteen twee keer zo groot werd. Een beetje zoals het personage op het scherm dat mijn vormen heeft aangenomen.

In mijn shorts en op blote voeten kroop ik op het apparaat dat op een foltertuig leek. Maar het liep anders. De keuzemogelijkheden zijn zo ludiek en gevarieerd dat ik zonder me de oen van de sportschool te voelen aan een steples waagde.

De Wii Fit houdt elke dag je vooruitgang bij, maar tijdens de eerste week zag ik mezelf nog niet  meteen slinken.
Je moet dus wel even volhouden.

 

Mijn 2de week

Het nadeel: alles wat ik doe, doe ik alleen, voor de tv. Het voordeel: je kunt je kinderen aanmoedigen om ook profielen aan te maken. Dus testen we onszelf, vergelijken we onze vooruitgang en proberen we er een wedstrijdje van te maken en elkaar de loef af te steken, ook al is dat louter virtueel.

Mijn andere motivatie is mijn vrouw. Nu ze ziet dat ze beet heeft, bereidt ze mijn lievelingskostjes en krijg ik  kleine aperitiefhapjes als beloning, natuurlijk in light vorm.  Dat is op z’n minst motiverend. En dat zijn de resultaten ook. Elke dag verlies ik een paar grammen, maar op het einde van de week is de voldoening groot als ik mijn eerste kilo kwijt ben.

Ik slaag er bovendien in om meer oefeningen te doen. Ik geef toe dat het hard is, maar ik ben blij dat mijn kinderen dit initiatief hebben genomen.

 

Mijn 3rde week

Ik geef het toe : opnieuw beginnen te bewegen was een prima idee om het jaar te starten.
Het lijkt wel een drug, zacht en verslavend. Hoe meer je het doet, hoe meer zin je hebt om het te doen.

Oké, op sommige avonden is het niet echt serieus en doe ik andere dingen dan puur fysieke inspanningen. Ik ski, snowboard en probeer de evenwichtsoefeningen. Dit mag dan minder invloed hebben op mijn gewicht, het werkt wel goed op de lachspieren van mijn kinderen.
Maar ik ben nog een stap verder gegaan: ik heb een paar basketsloffen gekocht en me ingeschreven in een club. De drang om opnieuw te bewegen was te sterk. De rest van de familie is enthousiast.

Het kostte me uiteindelijk slechts drie weken om erachter te komen dat het evenwicht tussen een drukke job en een actieve vrije tijd niet zo moeilijk te vinde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier