Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© amour

En welke liefdestaal spreekt jóúw Lief?

Is hij zuinig op zijn 'Ik hou van je'-s? Tja. Hij is niet de enige. Maak je geen zorgen, hij verklaart je waarschijnlijk zijn liefde op zijn eigen manier. Aan jou om tussen de regels te lezen...

Do you speak love? De schrijver van de bestseller De 5 talen van de liefde, Gary Chapman, onderscheidt 5 manieren om je gevoelens uit te drukken. Als je Snoes van je houdt, doet hij vast één van deze 5 dingen.

Woorden van appreciatie

Hij zegt je: 'Maar doe dat toch. Schrijf je in! Je hebt talent, ik weet zeker dat jij een ster wordt in muurklimmen!' of 'Dit jurkje past je als gegoten!' of in gezelschap: 'Kato was de beste van haar jaar op de unief!' of 'Als ik in jouw armen ligt, is alles perfect...'

Zulke woorden doen deugd. Lieve woorden, op een al even lieve toon. Aardige woorden om elkaar een goed gevoel te geven. En niet om je zover te krijgen dat je de afwas doet in zijn plek!

Quality time

Al die kleine momentjes voor jullie tweeën alleen: 's ochtends de tijd nemen om samen koffie te drinken, afspreken om te gaan lunchen in de buurt van jouw kantoor, een verrassingsweekendje vastleggen..... Al die uurtjes die hij voor jou reserveert, zijn evenveel bewijzen van hoe belangrijk jij voor hem bent.

Cadeautjes

Een tulp die hij onderweg geplukt (of gepikt!) heeft (mag niet!), een groot boeket, een chocoladetaartje, een paar laarzen, een armband, of gewoon een doos van je favoriete ontbijtgranen... Als hij aan je denkt, je wil plezieren, dan is dat keifijn. Ook als het geen diamanten zijn 😉

Een klusje opknappen

Als hij de boodschappen doet als het eigenlijk jouw beurt is. Als hij je fietsband plakt. Als hij je zware koffer draagt... Heerlijk toch, als hij moeite doet om jou het leven makkelijker te maken! En nee, hij hoeft geen medaille als hij luid en duidelijk verkondigt dat hij gestofzuigd heeft.  Een lieve kus will do!

Een knuffel...

Hij pakt je hand als jullie gaan shoppen, slaat zijn arm om je heen, laat een warm bad voor je vollopen (soms zélfs met kaarsjes erbij!), geeft je een kus op je haar als je een stommiteit zegt... Weinig mannen zijn geboren knuffelberen. Elk gebaar vraagt een klein beetje moeite van hem. Nu je dat weet, zal je zijn kussen nog meer op waarde schatten!

 

Handig om te weten hoe je lief 'ineenzit'. Maar vraag je nu eens af voor welke taal jij het gevoeligst bent? Voor cadeautjes? Knuffels? Bemoedigende woorden? Zeg hem dat gewoon. Handig voor jullie allebei, toch?

 

Bron: 'De 5 talen van de liefde', Gary Chapman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES