Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

3 tips van IKEA om te slapen als een roos.

Een goede nachtrust? Yes, please!

Gordijnen 2 stuks, wit, 145×300 cm, HILJA, € 12,99.


Advertorial

Onze slaapkamer is een plek waar we kunnen ontspannen, tot rust komen. En dat dient deze ruimte ook uit te stralen. We willen er genieten van een goede nachtrust en vooral, ons er goed voelen. Met deze tips van IKEA creëer je een oase van rust!

Een goede nachtrust is essentieel voor lichaam en geest. Dat is niets nieuws onder de zon. Maar we weten allemaal dat een verkwikkende nachtrust niet altijd evident is. Hoe kunnen we onze slaapkwaliteit verbeteren? Alles begint met het bed. IKEA werkt al jaren aan betaalbare oplossingen om ons meer slaapcomfort en een betere slaapkwaliteit te bieden. Hun tips zijn dus goud waard! Maak van je slaapkamer je eigen paradijs en slaap als een roos. Wedden dat je voor altijd in bed wil blijven?

1. Comfort


Speel met verschillende lagen stof en creëer je eigen cocon. Zo kruip je meteen lekker ontspannen onder de wol.  Nog wat kussens op je bed ... en je comfort is compleet! Geef de voorkeur aan natuurlijke materialen, dat is goed voor jezelf én voor de planeet.

Dekbedovertrek en 2 kussenslopen, wit/blauw, 240×220/50×60 cm, TRÄDKRASSULA, € 9,99. Ergonomisch kussen alle slaaphoudingen, 44×56 cm, KLUBBSPORRE, € 34,99.

2. Kleuren en indeling


Een slim ingerichte ruimte brengt je geest tot rust. Denk dus aan een functioneel hoofdeinde met opbergvakken of voor opbergruimte onder je bed. Minder chaos, meer ruimte en meer rust. Het oog wil natuurlijk ook wat. Je kan je bed ook los van de muur zetten en daardoor meteen extra opbergruimte creëren. Kies voor decoratie met zachte en rustgevende kleuren voor een instant zen gevoel.

3. Temperatuur


Hou je kamer lekker fris (gemiddeld rond de 18°C), zodat je lichaam zijn temperatuur op natuurlijke wijze kan regelen. Kies daarbij ook voor luchtig beddengoed. Onze tip? Een hoofdkussen met memoryfoam! Het gellaagje houdt je namelijk lekker fris.

Hoofdeinde, berken/wit, 240 cm, MANDAL, € 150. Houder draadloos opladen, bamboe, NORDMÄRKE, €14,99.

Wist je dat?


Wil je vlotter inslapen, kruip dan niet met je smartphone of laptop in bed. Dat blauwe licht pept het lichaam op en stopt de aanmaak van melatonine (ons slaaphormoon). Je weet wat te doen als je heerlijk wilt slapen als een marmotje. Leg je smartphone voortaan in een andere kamer om op te laden en investeer in een goeie wekker. Die we(r)kt nog zo goed, beloofd!

Ontdek de andere essentiële tips voor een betere nachtrust.

Ga naar IKEA.be voor mee inspiratie. #GoedSlapenGoedLeven #ElkeDagEenGoedGevoel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES