Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

4 handige tips.

Duurzamer in de badkamer, dat doe je zo

Samen met Dove

Goeie voornemers om iets te doen aan je duurzaamheids-score? Dan kan je in je badkamer niet alleen voor een schone huid gaan, maar ook voor een schoner klimaat, met natuurlijke en duurzamere verzorgingsproducten. Goed nieuws: daarbij hoef je echt niet in te boeten aan het comfortabele gevoel op je huid, fijne geuren en dito texturen. Dat bewijst Dove Powered by Plants.

1. Ga voor natuurlijke ingrediënten


Natuurlijke schoonheid vraagt om natuurlijke ingrediënten. Dat heeft Dove begrepen door alle expertise van 6 decennia efficiënte, sterke huidverzorging te combineren met jaren wetenschappelijk onderzoek. Zo werden 35 plantenextracten geselecteerd voor de nieuwe plantaardige verzorgingslijn om je huid op een natuurlijke, zachte en efficiënte manier te verzorgen. Een paar voorbeelden? Vochtinbrengers van natuurlijke oorsprong afkomstig van maïs en koolzaad maken je huid zacht en soepel, extract van rood zeewier zorgt voor romig schuim in je douchegel. De combinatie van sheaboter, kokosnootolie en oliën van zonnebloem- en druivenpitten in je bodymelk houden je huid zacht, soepel en goed gehydrateerd. Wist je dat een formule op basis van suikerriet en kokosnoot effectief helpt tegen geurtjes en tegelijk je oksels zijdezacht maakt? Daar is voor gekozen in de deo-formules van Dove Powered by Plants.

2. Check de verpakking


Als echte ecoshopper heb je herbruikbare zakken bij in de supermarkt. Wel, het wordt tijd om diezelfde spirit ook aan te houden voor je badkamergoodies. Zitten die wel in gerecycleerde en recycleerbare verpakkingen? Alle Dove Powered by Plants producten zijn ontworpen met een sterke focus op duurzaamheid. De bodylotion flessen zijn van bioplastic, de douchegel flessen van gerecycled PET en de deo verpakkingen creëren minder aluminium afval door gebruik te maken van Compressed technologie. Daarnaast is het aluminium oneindig te recyclen. Check!

3. Kies spuitbussen aangedreven door lucht


Kies voor alternatieven zonder drijfgas, zoals de Dove deo Roll-On. Toch liever een spray? Dove Powered bij Plants ontwikkelde een Eco-Spray deo, een plantaardige natuurlijke aërosol die wordt aangedreven door lucht.

4. Draai de kraan dicht


Door ingrediënten op basis van natuurlijke oorsprong te kiezen en toe te zien op waterverbruik en –hergebruik tijdens het productieproces, dragen producenten hun steentje bij in de strijd tegen waterschaarste. Daar kan je zeker van zijn, dankzij de garantie van het ecolabel dat ze dragen, zoals het Cosmos Natural certificaat van EcoCERT. Jij kan daarbij helpen door de kraan gewoon dicht te draaien wanneer je geen water nodig hebt, bijvoorbeeld als je je staat in te zepen onder de douche. Simpel, maar het maakt wel een groot verschil als iedereen dat doet. Toch?

Dove gaat voor duurzaam


Meer plantenpower in je badkamer? Dove Powered by Plants is het nieuwe vegan en duurzame gamma van Dove. Met het comfortabele gevoel en de zachte verzorging die je van Dove gewend bent, maar dan wel op plantaardige basis. Minimaal 98% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong. De hele lijn bestaat uit Dove Body Lotion, Douchegel, Deo Eco-Spray en Deo Roll-On met verschillende, 100% natuurlijke parfums: herstellende geranium, verfrissende eucalyptus, stimulerende gember en kalmerende bamboegeur. Verkrijgbaar vanaf € 5,49.

Je vindt deze plantaardige verzorging nu in de rekken van je drogisterij en supermarkt.

Meer info? Ontdek het hele gamma op Dove Powered by Plants.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier