Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Brrr... ochtendseks!

Dus dáárom vrijen mannen graag ’s ochtends!

Ja, je houdt meer van hem dan van wie dan ook op de wereld. Maar als hij 's ochtends naast je ligt te bedelen om aandacht en meer, staat jouw hoofd daar niet bepaald naar.  Die zin in ochtendseks is één van de grote verschillen in seksbeleving tussen hem en jou.

Je moet weten dat je lieverd elke nacht 3 à  5 erecties heeft tijdens zijn REM-slaap, de minst diepe slaapfase. Verder piekt zijn testosteronniveau 's ochtends. Daar komt nog eens bij dat de inhoud van zijn blaas drukt op de erectiezenuwen. Dat alles bijeen zorgt voor die ochtenderectie. En van een erectie krijgt hij natuurlijk zin.

Maar wat als jij – net als de meerderheid van de vrouwen – niet echt zin hebt om te gaan stoeien zodra je je ogen opentrekt? Een paar tips om dat potje ochtendseks leuker te maken.

Praat erover met hem

Vertel hem waarom je geen zin hebt in ochtendseks. En stel hem gerust door uit te leggen dat dat niet komt omdat je geen zin hebt in hém! De meeste vrouwen voelen zich nu eenmaal niet erg sexy als ze ontwaken.

Wees voorbereid

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de avond tevoren Friskmuntjes klaarlegt en dat er een condoom op je nachtkastje ligt. Zodra je ontwaakt, kan je dat probleem van die 'zeehondenadem' 😉 tackelen.

 Ga voor het juiste standje 

Tip 1: een handige oplossing om je warrige haardos en de strepen van de lakens op je wangen te verbergen, is om 'het' te doen onder de dekens. Geef hem bijvoorbeeld een blowjob. Ook al zijn de meeste mannen nogal visueel ingesteld, zo zal hij zich kunnen concentreren op wat hij voelt. Om het nog spannender te maken kan je hem blinddoeken.

Tip 2: als je je ongemakkelijk voelt, kies dan voor standjes waarin je elkaar niet in de ogen kijkt. Vrijen in lepeltjeshouding bijvoorbeeld, op je zij, is sensueel en je voelt je minder kwetsbaar – hij ziet niet eens dat je niet perfect opgemaakt bent.

Last but not least: je man houdt van je zoals je bent. Het is niet omdat jij 's ochtends niet in de spiegel wil kijken, dat híj je niet mooi vindt! Heb dus wat zelfvertrouwen en geniet.

FLAIR STORIES