https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Embrace your natural curls!

Dé 5 gouden geboden om je krullen op hun mooist te krijgen

Samen met SheaMoisture

Ben jij gezegend met een weelderige bos krullen? Daar is menig vrouw ongetwijfeld gigantisch jaloers op. Al is het natuurlijk geen koud kunstje om al die curls perfect op hun plek te krijgen… waardoor jij misschien weleens naar de stijltang grijpt. Daar komt nu een einde aan! Wij stelden vijf gouden tips op die jouw haardos voortaan doet schitteren als nooit tevoren. Embrace your natural curls!

1. Was je krullen niet te vaak

Was jij je haar elke dag? Dan is het tijd om dat ritme flink af te bouwen. Met een krullenbol wil je je haren maximum een keer of twee per week wassen. Anders worden ze te droog. Wrijf ze trouwens nooit te wild droog met een handdoek, maar rol ze liever in een oud katoenen T-shirt. Die is veel zachter voor je krulletjes dan een ruwe handdoek.

2. Gebruik altijd aangepaste producten

Je kan er niet omheen, als je het beste uit je krullen wil halen, moet je ze ook verzorgen en voeden met de juiste producten die bij jouw haarsoort passen. Hoorde je al van SheaMoisture? De natuurlijke haarproducten werden al in 1912 op de markt gebracht door Sofi Tucker en zijn vanaf nu ook eindelijk in ons land te verkrijgen en dat exclusief bij Kruidvat. De SheaMoisture-haarproducten zijn ideaal voor krullend haar en zitten boordevol natuurlijke ingrediënten om je haren te intensief te voeden en te versterken, zoals fairtrade rauwe sheaboter, kokos- en hibiscusolie en honing. Siliconen, sulfaten en schadelijke minerale oliën zitten er niet in.

3. Waarom SheaMoisture?

Omdat een eerlijke review boekdelen spreekt, laten we Shea Moisture Ambassador Amber Ansah even aan het woord: “Ik gebruik al sinds het begin van mijn natural hair journey SheaMoisture-producten. Ze bevatten pure fairtrade sheaboter van Ghana, wat me enorm aantrekt omdat ik zelf Ghanese roots heb en de intens voedende kracht van sheaboter ken. Ik wist meteen dat het mijn beschadigde en droge haar zou redden… Wat uiteindelijk ook het geval was want mijn haar groeide van een heel korte coupe naar krullen die tot aan mijn poep komen in enkele jaren. Shea Moisture heeft bovendien een immens uitgebreid gamma van producten om elk type krul tot in de diepte te verzorgen. Mijn haar is sterker dan ooit door de voedende natuurlijke ingrediënten.”

Een leuk extraatje?

Zin in glanzende, sterke en veerkrachtige krullen? Tussen 29 september en 9 oktober krijg je in 6 Kruidvat-vestigingen persoonlijke tips, op maat van jouw krullen.

 

  • 29/9: Leuven (Jodenstraat 1)

 

  • 1/10: Antwerpen (De Keyserlei 50-52)

 

  • 2/10: Brussel (Elsensesteenweg 41)

 

  • 6/10: Mechelen (Bruul 35)

 

  • 8/10: Gent (Veldstraat 76)

 

  • 9/10: Anderlecht (Sylvain Dupuislaan 433)

 

telkens van 12 tot 18 u.

3. Kam je krullenbos voorzichtig

En gebruik daarvoor ’t liefst een kam waarvan de tanden ver uit elkaar staan of zelfs gewoon je vingers. Je wil echt niet alle levendigheid uit je krullen halen met een haarborstel. Wees dus voorzichtig wanneer je de klitten uit je haar haalt. Gebruik na je shampoo liefst ook een conditioner en/of haarmasker zodat je niet te veel (beschadigend) kamwerk hebt.

4. Laat je haren aan de lucht drogen

Niets erger dan een pluizenbol na het wassen nu je net lekker fris en gestreken voor de dag wil komen. Zit jij daarom vaak een uur lang jouw krullen te drogen met een haardroger? Laat ze eens drogen aan de lucht. Je zal zien dat ze zo veel mooier vallen. Knijp eventueel wel wat stylingproduct in je krullen zodat ze mooi op hun plek blijven.

5. Breng regelmatig een bezoekje aan je kapper

En verander gerust een paar keer tot je dé perfecte kapper voor jouw krullen gevonden hebt. Zo eentje die jouw haar in de perfecte snit weet te knippen én jou dan ook nog eens de juiste stylingtips aanleert. Bezoek hem zeker om de 2 à 3 maanden zodat je niet met gespleten of gebroken puntjes rondloopt. Als je puntjes regelmatig bijgeknipt worden, zijn je krullen veerkrachtiger en zullen ze automatisch gezonder ogen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer info over SheaMoisture vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content