Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Best of both worlds

Citytrippen in Barcelona

Barcelona heeft the best of both worlds: citybuzz en relaxpotentieel. De ene dag verken je de shopstad met zijn grote ketens en originele kleinere boetiekjes, de andere dag ga je relaxen aan het strand. Tussendoor vul je de gaatjes met tapas proeven, nippen van een glaasje sangria op een terrasje, en cultuur opsnuiven bij de prachtige gebouwen van Gaudí. Kleine pleintjes, grootse gebouwen, stadsdrukte of het ruisen van de zee: Barcelona is een stad van tegengestelden en net daarom is ze dé ideale citytripstad.

 

Aan tafel!

 
 • Tapa Tapa
  Nog binnen het domein van het winkelcentrum, maar wel met uitzicht op de haven, bevindt Tapa Tapa en z'n wat chique menu zich. Het water komt je in de mond bij het zien van de uitgebreide tapaskaart. #waarblijftdateten
  Moll d’Espanya 5
   
 • Florentine
  Beetje honger gekregen van het shoppen? Bij Florentine verkopen ze de mooiste cupcakes en lekkerste koek.
  Carrer de Calders 3
   
 • El Jardi
  El Jardi bezoek je voor het brood met tomaat geserveerd met grof zout, het kaarslicht en de tafellakens in lederlook én de culturele meerwaarde (Gaudi stierf in het oude ziekenhuis vlak ernaast).
  Carrer de l’Hospital 56
   
 • Princesa 23
  Princesa 23 is er een die vast en zeker op je lijstje van top budgetadresjes zal terechtkomen. € 12,50 voor een menu, drankjes inbegrepen. Aperitief voor € 4. En dat allemaal in een Marokkaans geïnspireerde bar-restaurantomgeving.
  Carrer de la Princesa 23
   
 • Buenos Migas
  Officieel een ‘focacceria’, maar je kan hier ook heerlijk ontbijten. Huisgemaakte patisserie en brood, en lekkere koffie: de beste manier om de dag te starten.
  Bajada de Santa Clara 82

 

Shop till you drop

 

 • Vicens
  Aan de top in nougatland staat Vicens, een waar instituut dat al sinds 1775 bestaat én de officiële leverancier is van FC Barcelona. Ze hebben een klassiek assortiment en mooie dozen.
  Petritxol, 15
   
 • Ivo & Co
  Nieuwe spulletjes in retrostijl. Van wat Ivo & Co aanbiedt, krijg je gegarandeerd dat heerlijke ‘gezellig-thuis-gevoel’. Ruitjeshanddoeken, mooie glazen, schaaltjes en andere decospulletjes vullen de winkel. Aan de overkant vind je de kinderboetiek: cadeautjes scoren móét hier lukken!
  Carrer Rec 20
   
 • Mango Outlet
  Twee woorden: Mango + korting. Veel korting, dus meer hoeven we vast niet te doen om te zorgen dat jij deze outlet opzoekt.
  Carrer Girona 37 
   
 • Chandal
  Overal waar we naar leuke adresjes vragen, komt Chandal naar voor. The place to be dus. Spulletjes met een hoog ‘oh-kijk-van-toen-ik-klein-wasgehalte’, polaroidfilms en retroschriftjes.
  Carrer de Valldonzella 29
   
 • Home on Earth
  De wijk El Raval herbergt kleine shops met originele kleding en huisspulletjes die je nergens anders vindt. De Deense eigenares van Home on Earth verzamelt de leukste juwelen, deco- en kidsspulletjes.
  Carrer de l’Hospital 76

 

Cultuur opsnuiven

 

 • Centre d’Art Santa Mònica
  Geen geluk met het weer? Doe dan de moderne- kunst-toer. De musea zijn op wandelafstand van elkaar. Perfect om een druilerige namiddag door te brengen.
  Carrer Santa Mònica 7
   
 • Museu de l'Erotica
  Het is al aangenaam warm in Barcelona, maar hier klimt het kwik nog een beetje hoger.
  La Rambla 96 bis
   
 • Barcelona y Flamenco
  Je kan de Rambla niet over zonder wel drie keer te worden aangeklampt om naar een flamencooptreden te gaan kijken. En waarom ook niet? De prijzen starten bij € 30.
  Teatre Poliorama, La Rambla 115

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content