Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Domein van Claire-Fontaine © Utopix

Tips voor uitstapjes en verblijven

Beleef een onvergetelijke zomer in Wallonië

Advertorial

De zomer is het seizoen waarin ons leven een versnelling lager schakelt, een gezellig avondje met vrienden een verlengde krijgt onder de sterrenhemel en het gelach van kinderen weerklinkt op het water. Wallonië heeft alles in huis voor een onvergetelijke zomer.

Pret met het hele gezin

Je kinderen kijken ongetwijfeld al reikhalzend uit naar het laatste belsignaal dat de grote vakantie inluidt. Het ideale moment om er met je gezin op uit te trekken naar Wallonië en de Ardennen en samen leuke activiteiten te beleven.

Avonturiers genieten van kajakken, boomklimmen of een ritje in een achtbaan in een pretpark. De nieuwsgierigen kunnen door de gangen van musea dwalen en dieren bewonderen in dierenparken. De zomer is ook een gelegenheid om meer te weten te komen over het rijke erfgoed van kastelen en om nabijgelegen natuurgebieden te ontdekken. Prikkel de nieuwsgierigheid van je kinderen en tieners met spannende speurtochten en geocachingspelletjes.

Stel je eigen programma met gezinsactiviteiten samen. Er is voor ieder wat wils.

Dinant Dodge – © WBT – Denis Closon

Lekker struinen langs leuke spulletjes

Snuister je ook zo graag tussen tweedehandsspullen, antiek en brocante op zoek naar die verborgen parel? Dan ben je in Wallonië aan het goede adres. Elk jaar lokt Wallonië duizenden bezoekers tijdens brocantes, vintage markten en garageverkopen.

Kunstliefhebbers, modefanaten en liefhebbers van recupmateriaal komen hier aan hun trekken. Naast eenvoudige vintage of bijna nieuwe alledaagse voorwerpen, vind je op brocantes altijd prachtige voorwerpen. En afsluiten doe je natuurlijk op een gezellig terrasje.

Brocante Kasteel van Deulin – © WBT – David Samyn

Zorgeloos op vakantie

Nog op zoek naar een vakantieverblijf deze zomer? Wat dacht je van een van de vakantieparken in Wallonië? Het grote voordeel van een vakantiepark is dat je een eigen vakantiehuis hebt en gebruik maakt van fijne faciliteiten in het park. Ideaal om je verblijf te combineren met uitstapjes en activiteiten. Dat levert gegarandeerd onvergetelijke herinneringen op!

Center Parcs Les Ardennes – © Center Parcs

Alles dicht bij alles

Cultuur, natuur, historie, couleur locale, lekker eten en drinken, het is soms maar een wandelingetje of een fietstocht van je verblijf verwijderd. Wij hebben een aantal routes met het credo alles dicht bij alles uitgewerkt zodat je enkel nog moet uitpluizen hoe laat je ’s ochtends aan de ontbijttafel verschijnt en welk lokaal biertje je in de namiddag zal drinken.

En vergeet zeker je VISITWallonia.be Pass niet. Dankzij deze handige digitale toeristenpas geniet je van meer dan 200 voordelen en een selectie leuke tips voor je uitstapjes en verblijven in Wallonië. Geniet van tal van aanbiedingen en kortingen bij onze toeristische partners. Het aanbod verandert doorheen het jaar.

Kasteel van Vêves & Dinant Aventure – © I. Monfort – © Xavier Ethuin

Ga van de ene ontdekking naar de andere in Wallonië!

FLAIR STORIES