Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Flairmodel Ellen blogt

And the winner is…

De school was opnieuw begonnen en ik had het zo druk dat ik de Flairmodellenwedstrijd een beetje uit het oog verloren was. Tot ik tussen twee lessen door ineens telefoon kreeg van mijn mama. ‘ELLEN!!!! Er is een brief van Flair aangekomen, wat doe ik?’

Intussen stonden mijn vriendinnen al rond me, de leraar was aan het kijken waar we bleven, en ik hoorde de enveloppe opengaan… Het leek uren te duren! ‘Je mag naar de finale, proficiat! Joepie!’
Ik had het liefst meteen een feestje gegeven, maar jammer genoeg waren we al te laat voor de volgende les. Ik zou het na de schooldag wel goedmaken.

De finale vond plaats in het tweede weekend van november in Industria in Antwerpen. Vrijdagavond werden we daar verwacht om het defilé te oefenen en de kleren te passen. Daarna werden we met de bus naar het hotel gebracht, want we moesten er ‘fris en fruitig’ uitzien de volgende dag.

We waren met een groep van ongeveer twaalf meisjes en acht jongens, denk ik. En zoals je wel kunt denken, gingen we niet meteen naar ons bed – hoe zou je zelf zijn? We kwamen samen op een kamer, sprongen op de bedden en hadden veel lol. Jaloezie en ruzies heb ik tijdens de wedstrijd niet meegemaakt, dat maakte het ook zo leuk.

De volgende morgen, na een natuurlijk véél te korte nacht door al het feesten en de stress, moesten we voor de internationale jury komen. En oh help, ik moest als tweede! Ik zie het nog zo voor me: ik stapte het lokaal binnen en daar zaten wel twintig mensen in een halve cirkel. Ze staarden me allemaal aan en ik voelde me rood worden. ‘Rustig blijven, Ellen, ademen, no stress’, zei ik tegen mezelf.

Ze stelden verschillende vragen, namen foto’s, schreven van alles op. Uiteindelijk was ik opgelucht dat ik als tweede mocht, want dan was ik ervan af. De grote spanning was weg, nu was het alleen nog wachten op het defilé die avond.

Na het defilé werden we allemaal op het podium geroepen en werden de winnaars bekendgemaakt. En toen ze mijn naam noemden viel ik totaal uit de lucht. ‘Nee, dit heb ik gedroomd!’ Er leken plots van álle kanten journalisten en fotografen te komen, ik zag overal flitsen. En in die waas was ik op zoek naar mijn vriendinnen en familie!

Ik wist totaal niet wat mij allemaal nog te wachten stond, het enige wat ik op dat moment wist, was dat ik een feestje wilde bouwen! 


(Volgende keer: Start to shoot!)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier