Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Fa

Grumpy en gestresst? Probeer deze dan eens!

AHA: deze drie verrassende geuren hebben sowieso een goed effect op je humeur

Wees er maar zeker van: wij worden héél blij van de geur van de zee (én van die van frietjes). Maar wist je dat bepaalde geuren ook echt een effect op je humeur kunnen hebben? Deze drie zijn alvast echte moodboosters.

1. Lavendel

 

lavendel-drogen

 

Oh, good old lavendel: je bent al vaak onze redder in nood geweest. Wie een lavendelplant in huis haalt (of wie valsspeelt met een essentiële olie) zal meteen de effecten van de geur op haar humeur merken. De geur staat immers bekend als dé geur om mee te relaxen. Daarnaast zou 'ie zelfs stress en hoofdpijn tegengaan. Wonderplantje, que?

 

2. Sheaboter

 

shea

 

Misschien ligt het aan ons, maar de geur van sheaboter neemt ons altijd – mentaal – mee op vakantie. En terwijl wij van warmere oorden dagdromen, doet het wonderen voor je huid. Zo zorgt het goedje ervoor dat élk velletje babyzacht wordt en werkt het zelfs beginnende rimpels tegen. Bovendien brengt het door de verzachtende functie elke huid in balans. Een pampering sessie met sheaboter in gedachte? Doen, want de geur werkt rustgevend, ontspannend en is ideaal voor wat quality me time.

 

3. Hibiscus

 

hibiscus

 

Weetje: wist je dat de hibiscusbloem tot de superflowers behoort? Jep, na superfoods heb je nu ook superflowers. Die bevatten – naast hun mooie looks – een hoop positieve eigenschappen. Zo zorgen hibiscusblaadjes ervoor dat je huid straalt en gehydrateerd wordt. Daarnaast ruikt hibiscus – zoals je misschien kan raden – extreem bloemig en heerlijk fris. Dé ideale geur om te ontspannen én tegelijk te verkwikken. En zo zomers!

 

Fa

 

Fa lanceerde een lijn die het beste van shea en hibiscus combineert. In samenwerking met Maya Gabeira – Brazilliaanse beauty en fantastische surfster – ontwierpen ze de 'Paradise Moments'-lijn met hibiscusgeur. De lijn bestaat uit een deodorant, een roll-on deo én een douchegel die zelfs de koudste douchesessie een paradijselijk vleugje geeft. Wij zijn fan! In deze video geeft Maya herself wat meer uitleg.

 

[sm-rambla-embed][VIDEO_13514][/sm-rambla-embed]

 

Benieuwd naar de Fa 'Paradise Moments'-lijn? Volgende week vind je een bon bij je Flair waarmee je voor nada, niets, noppes een tropische deo met hibiscusgeur kan ophalen bij Kruidvat. Meer info vind je op de website van Fa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES