Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ontdek deze 7 merken die smaak, fashion en coolness mixen met een mens- en milieuvriendelijke missie.

7 leuke duurzame merken bij JUTTU

Advertorial

Fair & eco-friendly fashion, homeware, food.

ARMEDANGELS


Duits merk ArmedAngels zegt nee tegen fast fashion en zet in op tijdloze kwaliteitsmode gemaakt in Europa, van duurzame materialen, onder rechtvaardige werkomstandigheden. Fairness is never out of fashion.

WEARABLE STORIES


In de collecties van Loredana Falone – mrs Matteo Simoni – gaan sustainable en fashionable hand in hand. Elk item werd fairtrade en milieuvriendelijk geproduceerd, is geïnspireerd op een exotisch reisavontuur en is bedoeld om vrouwen extra zelfvertrouwen te geven.

KNOWLEDGE COTTON APPAREL


Dress the boyfriend. Deens mannenmerk KCA verandert de fashion industry via innovatieve technieken (groene energie!), duurzame materialen (tencel, PET-polyester...) en met respect voor mensenrechten. In 2025 wil KCA CO2-neutraal zijn. Top!

URBAN NATURE CULTURE


Een Nederlands merk van homeware, met een URBAN stijl, respect voor mens en NATURE en met een missie om oeroude CULTURE en ambachten in stand te houden. Zo werkt UNC met recyclagemateriaal en biedt het merk ambachtslieden een eerlijke verloning.

LAMAZUNA


Een zero waste-badkamer? Het kàn, dankzij de Française Laëtitia Van de Walle. Wat begon met herbruikbare eco-watjes groeide uit tot een lijn bio -en vegan schoonheidsproducten (shampoo, zeep, tandpasta...) in vrolijke en biologisch afbreekbare verpakkingen.

SEEPJE


Did ju know dat natuurlijk wasmiddel Seepje gemaakt wordt van de schillen van een vrucht uit de Himalaya? Deze schillen hebben een reinigende en antibacteriële werking en vermijden schadelijke stoffen in het water. Kies voor een schone was én voor een propere wereld.

BUDDY BUDDY


Matt en Julien bleken zo nuts te zijn about nuts dat ze in Brussel een eigen atelier begonnen. Hier worden vegan nut butters (amandel, pinda, hazelnoot...) gemaakt, met high quality bio-noten, rechtstreeks van de boer, en zonder additieven (palmolie, suiker, conserveermiddelen).

Juttu heeft meer dan 100 merken met een mooi, uniek verhaal. Ontdek ze allemaal!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES