Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zo ben je goed voorbereid voor de feesten

7 hapklare versiertips voor een verrukkelijke feesttafel

Samen met bol.com

Wil jij dit jaar uitpakken met je kersttafel? Dan zijn deze 7 makkelijke versiertips de perfecte handleiding om je tafel net zo aantrekkelijk als je feestmenu te maken!

TIP 1: originele naamkaartjes

Schuiven er meer dan 4 personen aan? Maak dan naamkaartjes voor alle gasten. Zo vindt iedereen in no time zijn plekje aan tafel. Je kan de naamkaartjes gewoon boven of op het bord leggen, maar waarom zou je ze niet in een stekelige kerstbal of een dennenappel steken?

TIP 2: servetten met een twist

Eenvoudige, papieren servetten geef je een feestelijke twist wanneer je ze in een mooie servetring presenteert. Als je écht wil uitpakken – en tegelijkertijd duurzaam wil zijn – kies je voor katoenen en linnen exemplaren in een gouden of lederen servethouder.

TIP 3: mix en match

Bij een meergangendiner serveer je het voor-, hoofd- en nagerecht telkens in een ander bord. Ga voor een verrassingseffect en kies niet enkel voor een servies met verschillende groottes, maar ook voor verschillende stijlen en kleuren (zoals groen, roze en beige). Succes verzekerd!

TIP 4: oog voor detail

Ga voor kleine details die het verschil maken. Steek bijvoorbeeld een klein takje eucalyptus, een bloemetje of wat maretak bij je servet, voeg schijfjes komkommer of citroen toe aan het water, zet wat kleine kerstboompjes neer of zorg voor nog meer sfeer met enkele rondslingerende dennenappels.

TIP 5: lichtpuntjes

Kaarsen en kandelaars zijn terug van nooit echt weggeweest. Theelichtjes scoren ook nog steeds goed en zorgen voor een mooi sfeerlicht, maar op een echte feesttafel branden ook stompkaarsen op een bordje of gedraaide kaarsen in een kandelaar. Laat je creativiteit de vrije loop!

TIP 6: de (kerst)bal valt niet ver van de boom

Uiteraard versier je je kerstboom met de leukste ballen en slingers, maar al die feestdecoratie misstaat ook zeker niet op tafel. Een setje kerstballen in de broodschaal? Of een vrolijke bal op je bord? Dat is alleen maar leuk toch!

TIP 7: gestrikt servies

Waarom zou je vorken, messen en lepels gewoon naast de borden leggen, als dat ook anders kan? Verpak je bestek met een cadeaulint of een koordje eromheen. Een servet of een takje groen maakt het geheel nog feestelijker. Het lijkt dan bijna alsof het eerste cadeautje al gegeven is!

(TIP 8: Smakelijk!)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES