Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zo verkrijg je perfecte lokken

6 haarverzorgingsgeheimen van experts

We willen allemaal dagelijks perfect haar, maar ons kapsel zo goed krijgen als de experts het doen is en blijft best moeilijk. Niet getreurd dames, met deze 6 verzorgingsgeheimen van de pro’s verkrijg jij zonder al te veel geld en moeite perfecte lokken.

Je mag je haar wel dagelijks wassen met shampoo

Het is een fabeltje dat je je haar niet dagelijks mag wassen met een shampoo. Tegenwoordig zijn shampoos milder en dus voorzien op dagelijks gebruik. Als je vet haar hebt kan het zeker geen kwaad om het dagelijks te wassen, je haar zal er niet beschadigd door geraken. Wees wel voorzichtig met het dagelijkse gebruik van stijlapparaten en haardrogers, die beschadigen je lokken dan weer wel.

‘Vuil’ haar is makkelijker in model te leggen

Stilisten vinden het handiger als modellen hun haar niet wassen op de dag van een fotoshoot. Haar opsteken of fixeren is namelijk veel makkelijker bij iets minder schoon haar. Ze maken ook vaak gebruik van droogshampoo zodat het haar niet te glad is. Neem hun trucs dus over en was je haar niet alvorens je het opsteekt. Als je haar snel vet wordt kan je wel een droogshampoo gebruiken alvorens je het in model legt.

Ga voor velcro rollers

Wil je echt volume in je haar? Ga dan voor de old fashioned velcro rollers. Voor optimaal effect kan je je haar vooraleer je het in zo’n roller doet, even bespuiten  met een haarspray. Zo roller zal zo veel beter zijn werk doen en je haar zal minder snel lossen.

De perfecte beach waves

Zoek je niet suf naar dure producten die perfecte beachy krullen beloven. De perfecte beach look verkrijg je het snelste en doeltreffendst met een zout spray. Meng water met 1 eetlepel zout en 1 theelepel olie. Schudt het goedje totdat het goed vermengd is en spuit het op licht vochtig haar. Kneed vervolgens in je haar en laat het natuurlijk drogen.

Ga voor een mooie bles

Een leuke bles maakt een alledaags kapsel net dat tikkeltje specialer. Het is wel belangrijk dat je een mooie volle bles of zelfs volle froufrou hebt. Niets zo vervelend als enkele piertjes op je voorhoofd die een froufrou of bles moeten voorstellen. Zie ook dat je bles bij je gezicht past.

  • Vierkant gezicht: een bles die half over je ogen valt, een korte frou die tot boven je wenkbrauwen komt, of eentje die net over je ogen valt.
  • Rond gezicht: een diepe zijscheiding met dito bles die je gezicht diagonaal in 2 snijdt, een iets te lange frou die je opzij draagt, een volle frou.
  • Hartvormig gezicht: een korte bles, een lange froufrou tot over de ogen, de pixie.
  • Ovaal gezicht: deze gezichtsvorm kan zowat elke bles of froufrou stijl aan.
  • Lang gezicht: ga voor een iets langere bles of midden scheiding zodat je gezicht korter lijkt. Een volle langere froufrou werkt ook voor jouw gezichtsvorm.

Je kan meer haarkleuren aan dan je denkt

Sommige huidtypes passen beter bij een kleur dan anderen, maar over het algemeen kan jij ongeveer elke haarkleur aan, als je tenminste voor de juiste tint kiest. Heb je een olijfkleurige huid, dan kan je echt tot in het oneindige experimenteren met verschillende kleuren. Heb je roze ondertonen, dan kan je het best gaan voor alles met rode tinten. Blond kan ook, mits je in je kindertijd blondere lokken had, anders kan je beter passen.