Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

5 stoere beroepen waar ook vrouwen hun mannetje staanSamen met G4S

Meer en meer vrouwen kiezen voor een beroep dat lange tijd als typisch mannelijk werd gezien. En gelijk hebben ze want zo’n stoere job is nooit saai en heeft heel wat voordelen. Benieuwd in welke 5 stoere beroepen je steeds vaker vrouwen aantreft?

 

1/ Vrachtwagenchauffeur


De vrijheid en het gevoel van avontuur is iets wat meer en meer vrouwen aantrekt in deze job. Je zit in je eigen wagen, je rijdt door het landschap, niemand die zich met je bemoeit.

via GIPHY

 

2/ Brandweervrouw


Het gebrek aan routine, het feit dat je elke dag mensen helpt én de sterke band die je opbouwt met je collega’s zijn aspecten die heel wat vrouwen belangrijk vinden in een job.

via GIPHY

 

3/ Politieagente


Je ziet het steeds vaker op straat; een vrouw in een politie-uniform.  Geen dag is hetzelfde voor een vrouw-in-het-blauw. Naast de afwisseling worden ook het menselijk contact en de doorgroeimogelijkheden door veel vrouwen als een voordeel gezien.

via GIPHY

 

4/ Militair


De voortdurende mentale en fysieke uitdaging is iets wat een job in het leger voor steeds meer vrouwen heel aantrekkelijk maakt. Ook het feit het er in de militaire wereld eerlijk en ongecompliceerd aan toegaat kunnen vrouwen appreciëren.

via GIPHY

 

5/ Beveiligingsagente


Als vrouw beschik je van nature over sterke troeven die goed van pas komen in de bewakingswereld. Ben je opmerkzaam, sociaal, communicatief en kan je goed multitasken? Dan is een job als beveiligingsagente misschien iets voor jou.

via GIPHY

 

Lees hier het verhaal van Julie, bewakingsagente op de luchthaven van ZaventemOntdek hier welke jobs G4S je te bieden heeft: http://ladies.g4s.be/g4s-zoekt-vrouwelijke-collegas/


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier