Home 10 redenen om je fiets te nemen

10 redenen om je fiets te nemen

  Als de zon schijnt, laten wij onze auto met plezier staan en nemen we de fiets. Jij niet? Hier zijn 10 goede redenen om je stalen ros toch maar van stal te halen…

   

  1) Je verliest calorieën

  Elke dag 30 minuten fietsen en je zit gebeiteld. Je voelt je fitter en je traint je dijen en kuiten. Het maakt niet uit welk traject je fietst, op de fiets beweeg je en verlies je calorieën zonder dat je het merkt!

  2) Je wordt strakker

  Nee, van te fietsen krijg je geen dikke kuiten of overontwikkelde dijen. Tenzij je zeven uur per dag gaat fietsen… Je zal zien, elke dag een klein stukje fietsen verfijnt je figuur en verstevigt je dijen en kuiten, maar ook je armen en je buik.

  3) Je uithoudingsvermogen wordt beter

  Door te fietsen verbeter je je cardiovasculaire systeem. Langzaam maar zeker zal je uithoudingsvermogen toenemen en je voelt je fitter. En dat komt je gezondheid ten goede.

  4) Je zegt je bobbels vaarwel

  De fiets is HET middel tegen cellulite. Al trappend boost je elke keer opnieuw je bloedsomloop.

  5) Je schudt stress van je af

  Na een drukke dag doet een fietstochtje extra veel deugd! Je krijgt bakken zuurstof binnen, verzet je gedachten en strekt je benen.

  6) Je krijgt een zomers tintje

  Bewegen én bruinen, op de fiets gaat het automatisch. Haal, zodra de zon komt piepen, je fiets van stal en krijg een kleurtje én een flinke portie vitamines.

  7) Je ontwikkelt je oriëntatievermogen

  Neem een kaart mee of bestudeer vooraf je parcours en trek op avontuur! Verdwaald? Niet erg, oriënteer je, zoek herkenningspunten, probeer paden die je nog niet kent, en de volgende keer weet jij weer zo veel beter de weg.

  8) Je bespaart

  De fiets nemen in plaats van de auto is goed voor je portemonnee. De auto voltanken, laten onderhouden in de garage, betalen voor parking, allemaal niet van toepassing. Des te meer budget om te gaan shoppen! Dat geld moet toch ergens naartoe ;-).

  9) Je wordt een groen meisje

  Je hoeft je niet meer schuldig te voelen, op de fiets draag jij je steentje bij aan een beter milieu. Geen vervuiling, nul CO2!

  10) Je leert mensen kennen

  Single? Schrijf je in bij een club fietsliefhebbers die elk weekend samen een tochtje doen. Een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen