Home Nieuws NOOOO: wordt het vandaag de laatste mooie zomerdag?

NOOOO: wordt het vandaag de laatste mooie zomerdag?

Vandaag wordt het maximum 27 graden, maar morgen zou het weleens 10 (!) graden frisser kunnen zijn.

zomerdag
Unsplash

Is de zomer officieel ten einde? Als het van het KMI afhangt wel. Vandaag zou het de laatste mooie zomerdag zijn met temperaturen tot 27 graden. Dit weekend wordt het wisselvallig en gevoelig frisser. Ugh. Wij bestellen alvast een laatste ijsje mét discobolletjes als troost.

We begonnen de dag vandaag met lage wolkenvelden in het westen, maar na de middag zou het gaan opklaren. Oef!

Woon of werk je in het zuidoosten van ons land, dan heb je minder geluk. Daar is er namelijk kans op een (onweers)bui. In het westen zouden de temperaturen vandaag stijgen tot 23 graden en in het zuidoosten – ondanks de bui dus – tot maar liefst 27 graden.

Vrijdag

Al heeft het KMI ook minder goed nieuws: morgen is het wisselvallig en gevoelig frisser met kans op enkele buien. In het noorden kan het mogelijks gaan onweren. De maxima schommelen tussen 17 en 20 graden. Aan de Belgische kust zou het weleens stevig kunnen gaan waaien.

Zaterdag

Zaterdag is het helemaal om zeep. In de voormiddag voorspelt het KMI dat het ‘wisselend bewolkt en buiig’ wordt, met in het noorden zelfs kans op donder. Gelukkig wordt het in de loop van de dag droger, maar helaas ook frisser. Verwacht een maximumtemperatuur tussen 14 en 17 graden.

Zondag

De nacht van zaterdag op zondag wordt koud. Zondagochtend blijft droog, maar later neemt de bewolking toe. Het KMI weet dat er hier en daar een bui kan vallen, ‘maar op de meeste plaatsen blijft het droog’, klinkt het. De maxima liggen rond 19 graden in het centrum van het land.

Maandag

Maandag zetten we ons schrap voor veel bewolking ‘en hier en daar een buitje’, aldus het KMI. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden. Yep, het is duidelijk: WINTER IS COMING.

Dramaqueens, wij?

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.