Home Lifestyle Jobs Student? Ga eens blokken bij een bedrijf zoals Kinepolis, Nokia of Standaard...

Student? Ga eens blokken bij een bedrijf zoals Kinepolis, Nokia of Standaard Uitgeverij

Steeds meer bedrijven laten studenten bij hen blokken tijdens de examenperiode en wel om deze reden.

Shutterstock

Onder het motto ‘de studenten van vandaag zijn de werknemers van morgen’, nodigen bedrijven steeds vader studenten uit om bij hen te komen blokken. ‘We willen de band met potentiële werknemers al aanhalen nog voor ze afgestudeerd zijn’, klinkt het.

‘Ben jij een echte boekenwurm of kan je wel wat aanmoediging van je favoriete stripfiguren gebruiken, kom dan bij Standaard Uitgeverij studeren. Met een beetje geluk loop je je favoriete auteur nog tegen het lijf ook!’ of ‘Geef je blokperiode wat extra glam en buig je over je boeken zoals een acteur over zijn script in de Loft, de unieke eventruimte van Kinepolis Antwerpen‘: de bedrijfswereld mikt steeds meer op ‘outdoor-blokstudenten’, jongens en meisjes die liever samen met andere studenten blokken dan eenzaam en alleen thuis of op kot. En als het even kan op een toffe locatie.

Win-winsituatie

Bedrijven zoals Kinepolis, Aquafin, Nokia, SD Worx, Standaard Uitgeverij en PSA Antwerp zagen er wel iets in, en zetten de komende examenperiode dan ook hun deuren open voor studenten via het Antwerpse initiatief ­Study360.

‘Een win-winsituatie’, noemt Caroline Creve, woordvoerder van containerbehandelaar PSA Antwerp, het initiatief. ‘We moeten ons wel wat reorganiseren om de studenten hier te laten studeren, maar we vinden dat de moeite. We willen de band met potentiële werknemers al aanhalen nog voor ze afgestudeerd zijn.’

Door hier te blokken, leren studenten onze waarden en bedrijfscultuur kennen. Als ze later komen solliciteren, weten ze wat te verwachten.

Ook Aquafin is mee. ‘Het is natuurlijk een kans om studenten te laten kennismaken met het bedrijf, hoe de sfeer is en hoe we werken. Hopelijk dragen ze dat mee en komt het van pas wanneer ze werk zoeken of solliciteren’, aldus Anja De Wit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Jongeren studeren hier weken aan een stuk. Zo leren ze zowel onze waarden als de bedrijfscultuur kennen. Als ze later komen solliciteren, weten ze wat te verwachten‘, meent Cathy Geerts, HR-directeur bij SD Worx.

Van pop-upstudeerplek tot pop-uprestaurant

Lidl gooit het dan weer over een andere boeg. De supermarktketen opent vandaag op het Gentse Woodrow Wilsonplein Straffe Kost, een pop-uprestaurant waar ook niet-studenten welkom zijn. Straffe Kost serveert 24/7 ‘verse, gezonde producten tegen zeer democratische prijzen. Want studenten studeren ook ’s nachts‘, dixit Isabelle Colbrandt, woordvoerder van Lidl.

Straffe Kost serveert 24/7 verse, gezonde producten tegen zeer democratische prijzen, zowel voor studenten als niet-studenten.

‘We zetten in op evenwichtige voeding en duurzame, verse producten. Tijdens de blokperiode weten we dat studenten het moeilijker hebben om gezond te eten, dus doen we een inspanning en trekken zelf naar de student.’

Wie een hongertje heeft, kan nog bij Straffe Kost terecht tot en met 23 juni. Meer info over Study360 vind je op www.study360.be.

Nog meer nieuws: