Home Nieuws EINDELIJK: NASA kondigt de eerste 100% vrouwelijke space walk aan

EINDELIJK: NASA kondigt de eerste 100% vrouwelijke space walk aan

Waarom we daar zo lang op moesten wachten? NASA had naar eigen zeggen onvoldoende vrouwelijke ruimtepakken.

NASA eerste vrouwelijke ruimtewandeling
© Getty

We hebben er bijzonder lang op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: NASA stuurt voor het eerst in de geschiedenis niet één, maar twee vrouwen de ruimte in. Waarom het zo lang duurde voordat ze twee astronautes de ruimte konden laten verkennen? Ze hadden naar eigen zeggen niet genoeg ruimtepakken in een vrouwelijke maat.

De twee geluksvogels die de primeur mogen lanceren – pun intendedChristina Koch en Jessica Meir. In principe mocht het eerste vrouwelijke duo in maart al geschiedenis schrijven en op een raket richting de ruimte stappen, maar hun plannen vielen in het water, want NASA had niet genoeg vrouwelijke ruimtepakken voorzien. Resultaat? Er ging in maart geen vrouw, maar wel een man de ruimte in.

One giant leap

Nu, zo’n half jaar later, zijn die ruimtepakken geleverd en kunnen Koch en Meir zich volledig voorbereiden op hun tripje richting de ruimte. De twee vrouwen zullen, als alles nu wél goed gaat, op 21 oktober afreizen naar het International Space Station om er aan het zonne-energiesysteem te werken.

NASA liet via een tweet weten dat ze nu wél klaar zijn voor de eerste 100% vrouwelijke ruimtewandeling. Dat deden ze door hun planning te delen. Er gaat altijd een duo de ruimte in, dat tot nu altijd bestond uit twee mannen of een man en een vrouw. Op 21 oktober komt daar dus eindelijk verandering in en bestaat zo’n duo voor het eerst uit twee vrouwen.

Sinds 1961 reisden er zo’n 560 mensen naar de ruimte, waaronder amper 65 vrouwen. De 100% vrouwelijke ruimtereis is dus ‘one small step for a man and one giant leap for womankind’. 

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.