Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De echtgenote van Stromae treedt met haar ontwerp in de voetsporen van bloemenkunstenares Nele Ost en modeontwerper Raf Simons.

Coralie Barbier ontwierp het vijfde Pink Ribbon-lintje (en wij willen het nú opspelden)

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Het Pink Ribbon-lintje ligt vanaf morgen voor een vijfde keer op rij in de winkels. Elk jaar organiseert de vzw Pink Ribbon hun oktobercampagne, die volledig in het teken staat van de Internationale Borstkankermaand. Het lintje werd dit jaar ontworpen door niemand minder dan Coralie Barbier, en wij zijn nu al verkocht door het ontwerp (en de kleur).


De echtgenote van Stromae treedt met haar ontwerp in de voetsporen van couturier Edouard Vermeulen, juwelenontwerpster Christa Reniers, bloemenkunstenares Nele Ost en modeontwerper Raf Simons. Het roze lintje werd vandaag voor het eerst getoond in Brussel en die voorstelling was ook meteen de aftrap voor de nieuwe Pink Ribbon-campagne.

100.000 patiënten


De Pink Ribbon van Coralie symboliseert het oneindige: ‘Dit symbool vertegenwoordigt de grenzeloze en onverwoestbare kracht van alle vrouwen die door deze situatie gaan. Ook roept het de eeuwige liefde op die gedeeld wordt door alle getroffenen en de mensen om hen heen’, vertelde de ontwerpster.

Samen met Pink Ribbon gaat zij dit jaar de strijd aan tegen kanker. De vzw vraagt aandacht voor borstkanker, sensibiliseert voor preventie en opsporing én zamelt fondsen in voor psychosociale projecten die (ex)-patiënten steunen. Elke dag krijgen in ons land 29 vrouwen te horen dat ze borstkanker hebben. Verontrustende cijfers, zeker als je weet dat elke dag zes vrouwen overlijden aan de gevolgen van de vreselijke ziekte en dat ons land momenteel maar liefst 100.000 borstkankerpatiënten telt.

Armbandje


Naast het roze lintje kan je ook een Pink Ribbon-armband kopen om de vzw te steunen. Die armband is een ontwerp van Otazu. Hij bestaat uit 11 rozenkwartskralen die aan een delicaat rosé verguld kettinkje hangen. De armband kost € 9,99 en is vanaf eind september te koop op de webshop in de deelnemende winkels.

Zou je graag een lintje opspelden? Het ontwerp van Coralie kost amper € 3, waarvan € 2 integraal naar de vzw gaat. Het is te koop bij 13 distributiepartners: Estée Lauder Companies, Carrefour, Mayerline, Planet Parfum, Multipharma, Goodwill, Hunkemöller, Gamma, De Standaard Boekhandel, Terre Bleue, Natan, Spar en CASA.

Het Pink Ribbon-lintje


De Pink Ribbon-armband


De Pink Ribbon-armband


[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '