Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Vooral meisjes met ­lange haren hebben er last van', klinkt het.

Meer melding van luizen op middelbare school door selfies

Wie dacht dat luizen vooral een dingetje waren op de basisschool is mis. Ook op de middelbare school wordt de laatste tijd steeds vaker melding gemaakt van de vervelende beestjes. Eén van de redenen? Selfies.


De koepel van vrije CLB’s (centrum voor leerlingenbegeleiding) en de Vlaamse Wetenschappelijke Vereniging van Jeugdgezondheidszorg laat weten dat ze de laatste tijd steeds vaker melding krijgen van een luizenplaag op de middelbare school. En de populaire selfies zouden daar voor iets tussen zitten.

Let me take a selfie


‘Meestal komen de luizen in het middelbaar van een jonger broertje of zusje, maar aangezien jongeren zoveel selfies nemen en ze daarbij tegen elkaar leunen, is het veel makkelijker voor luizen om van het ene hoofd naar het andere te springen’, vertelt directeur Stefan Grielens aan Het Nieuwsblad. ‘Vooral meisjes met ­lange haren hebben er last van.’

Al is er volgens Grielens geen reden tot paniek. ‘Vroeger hadden we het idee dat we luizen helemaal konden uitroeien en gingen we vanuit de CLB’s echt op luizenjacht. Nu heerst meer het besef dat we moeten leren leven met de beestjes. Natuurlijk moeten we voorkomen dat het tot grote uitbraken komt, maar ook ouders hebben een belangrijke verantwoordelijkheid. We roepen hen daarom op om af en toe hun kind te controleren en het te melden aan de school als het luizen heeft.’

Toch last van? Was eerst het haar met een normale shampoo (geen speciale luizenshampoo), gebruik conditioner en kam het haar daarna met een gewone en een luizenkam.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '