Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Levensgevaarlijk!

Jongeren springen voor rijdende auto’s als nieuwste ‘hype’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Er doken al heel wat gevaarlijke internethypes op, denk maar aan de Blue Whale challenge, maar de laatste nieuwe trend bij jongeren slaat echt alles. Ze dagen elkaar uit om voor een rijdende auto te springen en filmen het levensgevaarlijk spel met hun smartphone.


De hype is gestart in Mechelen. Verschillende jongeren sprongen er – terwijl ze zichzelf filmen – voor een rijdende wagen die vol op de rem moest gaan staan om een frontale botsing te vermijden. ‘Hun vrienden staan hen ondertussen aan de zijkant aan te moedigen’, vertelt Wim Albrechts die getuige was van het gestoorde spelletje in de Gazet Van Antwerpen.

Levensgevaarlijk


De bestuurders kwamen er gelukkig enkel met de schrik van af, want voorlopig vielen er nog geen brokken of nog erger: gewonden. Maar de politie waarschuwt voor deze nieuwe levensgevaarlijke hype. ‘Deze feiten kunnen niet door de beugel’, zegt Dirk Van de Sande van politiezone Mechelen-Willebroek. ‘De jongeren spelen niet enkel met hun eigen veiligheid, maar ook met die van andere weggebruikers.’

Aangifte


‘De jongeren vinden het fantastisch, want ze gaven diegene die het aandurfde om voor een auto te springen uitgebreid complimentjes‘, aldus Wim Albrechts in de Gazet Van Antwerpen. De filmpjes doken nog niet op sociale media op. De politie roept alleszins op om onmiddellijk aangifte te doen als ze slachtoffer worden van deze nieuwe ‘trend’.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '