Home Lifestyle Dieren HITTEGOLF: koetspaarden in Brugge en Oostende krijgen vrijaf door de hitte

HITTEGOLF: koetspaarden in Brugge en Oostende krijgen vrijaf door de hitte

Twee dagen geleden tweette blogster Elfi De Bruyn naar de stad Brugge dat het een schande is dat koetspaarden in deze hitte moeten werken.

paarden
© Belga/ Twitter @Glam_At_Heart

Wij zien af door de hitte, maar ook voor dieren is het ondraaglijk warm. De paarden die in Brugge en Oostende koetsen vol toeristen voorttrekken, moeten daarom de komende dagen niet werken tijdens de warmste uren van de dag. Glam At Heart-blogster Elfi De Bruyn klaagde de onmenselijke behandeling van de trekpaarden eerder deze week aan op Twitter, en is zeer blij met de beslissing.

Even rusten

De comfortzone van een paard ligt tussen +5 en +25 graden Celsius. De voorbije dagen waren dus ook voor hen verschrikkelijk warm, aangezien het kwik vaak tot over 30 graden ging. De dieren in deze hitte zwaar fysiek werk laten uitvoeren, zoals koetsen vol toeristen trekken, is niet menselijk, beseft men nu in Brugge. Vandaag reden de koetsen dan ook niet uit tussen 14u en 17u. Wanneer ze wel werken, staan de paarden zoveel mogelijk in de schaduw, krijgen ze extra water en stappen ze trager.

In Oostende neemt men eveneens maatregelen om de paarden te sparen. Daar rijden de koetsen de komende dagen niet tussen 13u en 16u. Ook in de kuststad wordt gezorgd voor meer schaduw en water.

‘Schaam u!’

Enkele dagen geleden klaagde nail-art queen Elfi De Bruyn de behandeling van de paarden in Brugge aan op Twitter. Ze tagde de stad Brugge in de tweet, en die reageert nu met de nieuwe maatregel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoewel Elfi de hele praktijk van paardenkoetsen afkeurt, zegt ze op Facebook erg blij te zijn met die beslissing van de stad Brugge. Die toont volgens haar nog maar eens de kracht van sociale media.


 Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.