Home Muziek ZIEN: deze zangeres zal ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2018

ZIEN: deze zangeres zal ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2018

De Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival van volgend jaar werd vanavond in 'Van Gils & gasten' voorgesteld door MNM-stem Peter Van de Veire.

Laura Groeseneken (27) zal België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Portugal in mei volgend jaar. De Leuvense zangeres werd vanavond officieel voorgesteld in ‘Van Gils & gasten‘ op Eén door MNM-stem Peter Van de Veire, sinds 2012 de vaste commentator van het Eurovisiesongfestival voor Vlaanderen.

De kop is eraf! Nu we weten wie ons land zal vertegenwoordigen in Lissabon tijdens het 63ste (!) Eurovisiesongfestival is het officieel gepermitteerd om uit te kijken naar een van de leukste dagen van het jaar.

Protegé van Ozark Henry

Onze Belgische inzending luistert naar de naam Laura Groeseneken (27) en is zangeres, toetseniste én drumster bij de Belgische band Ozark Henry. Solo zingt ze onder de pseudoniemen Lola en Sennek.

Voor Hooverphonic zong de Leuvense in 2013 ook de hit ‘Gravity‘ in. Het nummer werd later gebruikt in een tv-commercial voor het label Cacharel.

Wanneer Laura niet op het podium staat, werkt ze bij IKEA in Zaventem als visual merchandiser.

Italy 🇮🇹 with @ozarkhenry #throwback #ozarkhenry #italy #expomilano2015 📸 @jpsedran

A post shared by Laura Groeseneken // SENNEK (@lauragroes) on

In 2012 was Groeseneken al een keer te gast bij Peter Van de Veire tijdens zijn ochtendshow waar ze een cover bracht van ‘Tomorrow Never Dies‘, de soundtrack van de gelijknamige James Bond-film uit 1997 gezongen door Sheryl Crow.

Tom Dice als songwriter?

Hoe het nummer dat Groeseneken in Lissabon zal brengen, heet is nog niet bekend. Net voor Laura aan het publiek werd voorgesteld, had Van de Veire een kort gesprek met ‘X-Factor’-kandidaat Tom Dice, wat meteen doet vermoeden dat hij een van de mogelijke songwriters is.

Dice, pseudoniem van Tom Eeckhout, nam in 2010 deel aan het Eurovisiesongfestival in Oslo met de hit ‘Me and My Guitar‘. Hij haalde als eerste Belgische act sinds 2004 de finale en strandde op de zesde plaats.

2017: ‘City of Lights’ van Blanche op vierde plaats

Vorig jaar kreeg de Brusselse Ellie Delvaux aka Blanche de eer om ons land te verdedigen in Kiev. De toen 17-jarige blondine behaalde met ‘City Lights‘ een vierde plaats.

De 63ste editie van het Eurovisiesongfestival vindt plaats op 12 mei 2018. De eerste halve finale op 8 mei en de tweede op 10 mei.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.