Home Muziek BELUISTER: ‘That’s My Girl’, het anthem tegen trans- en homofobie van de...

BELUISTER: ‘That’s My Girl’, het anthem tegen trans- en homofobie van de Belgisch-Nederlandse boyband STORM 3

De opbrengst van de single gaat naar de Holebifoon, de opvang- en infolijn voor iedereen met vragen over holebiseksualiteit en gender.

Muziek is een universele taal, maar volgens de Belgisch-Nederlandse boyband STORM 3 is er in de muziekindustrie (nog) niet genoeg aandacht voor thema’s zoals homo- en transseksualiteit en gendergelijkheid. Het uitgelezen moment voor een anthem tegen trans- en homofobie, dacht STORM 3 en ‘That’s My Girl’ was geboren.

Juli en augustus staan in Europa bij de LGBTQ-gemeenschap bekend als de gaypridemaanden. Het ideale moment om een single uit te brengen, vond STORM 3.

De Belgisch-Nederlandse boyband sloeg de handen in elkaar met Jens Geerts, ambassadeur van de Europese LGBTQ-zender OUTtv, en koos voor een cover van ‘That’s My Girl’, een nummer van de Amerikaanse meisjesband Fifth Harmony uit 2016.

‘Zwijgen, afwachten en niets doen, zorgt enkel voor meer intolerantie’

‘Er rust nog een groot taboe op de gay- en transgendergemeenschap. Daarom vinden we het als boyband belangrijk om nummers over gendergelijkheid uit te brengen’, aldus Patrick la Lau die samen met Devon Donovan en Koen van der Heide de boyband STORM 3 vormt.

‘”That’s My Girl” is een knipoog naar de homogemeenschap waarbij homo’s vaak naar elkaar verwijzen als ‘girl’. Deze song moet een anthem worden dat voor gelijke sociale aanvaarding staat. We spreken ons hiermee uit tegen homo- en transfobie.’

Deze song moet een anthem worden dat voor gelijke sociale aanvaarding staat.

La Lau meent dat het de plicht is van STORM 3 om door middel van muziek voortdurend in dialoog te treden om een tolerantere samenleving te verkrijgen. ‘Zwijgen, afwachten en niets doen, zorgt enkel voor meer intolerantie.’

De single ‘That’s My Girl’ is vanaf morgen te downloaden via iTunes en komt in maar liefst 115 landen uit. De opbrengst van de single gaat naar verschillende goede doelen die zich inzetten voor de LGBTQ-beweging. In België gaat de opbrengst van ‘That’s My Girl’ naar de Holebifoon, de opvang- en infolijn voor iedereen met vragen over holebiseksualiteit en gender.

Meer info vind je op www.holebifoon.be. Beluister ‘That’s My Girl’ hieronder:

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.