Home LOVE & SEX Vrouw kiest voor leven baby en sterft

Vrouw kiest voor leven baby en sterft

YouTube
Het was een groot mirakel toen de Amerikaanse Elizabeth Joice zwanger werd. De dokters hadden haar verteld dat ze nooit nog kinderen kon krijgen, nadat ze kanker had overwonnen. Maar de vreugde was van korte duur. Elizabeth moest beslissen tussen haar eigen leven, of dat van haar ongeboren kind. Een fonds voor haar familie heeft intussen al bijna 35.000 euro opgebracht.

Elizabeth kreeg in 2010 te horen dat ze kanker had. Op dezelfde dag vroeg haar vriend Max haar ten huwelijk. Ze trouwden een maand later. Elizabeth onderging een operatie en chemotherapie, en werd uiteindelijk kankervrij verklaard. Volgens de artsen was het voor haar wel onmogelijk om ooit kinderen te krijgen.
 

Hartverscheurende keuze

Maar drie jaar later gebeurde er een mirakel. Elizabeth werd plots tóch zwanger. Helaas kregen zij en haar man een tijd later slecht nieuws te horen. De tumor was terug, en Elizabeth moest meteen een behandeling ondergaan. Maar daarvoor moest ze een hartverscheurende keuze maken: haar eigen leven of het leven van haar baby. Omdat Elizabeth zo graag een kindje wou, koos ze voor haar baby. Ook al wist ze dat ze haar eigen leven zo op het spel zette.

Eind januari kwam haar dochter Lily ter wereld. Elizabeth kreeg uitzaaiingen in haar longen, buik en hart en ging snel achteruit. Op 9 maart stierf ze, met haar man Max aan haar zijde.
 

Fonds en documentaire

Haar familie en vrienden hebben een fonds opgericht om de dure medische kosten af te betalen en om de kleine Lily te steunen. Er zijn zoveel mensen die het verhaal zo mooi vinden, dat er intussen al bijna 35.000 euro is ingezameld. Er is ook een documentaire gemaakt over haar strijd tegen de kanker en de keuze voor haar kind. "40 Weeks" zal binnenkort uitkomen.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.