Home LOVE & SEX Vechten of verlaten?

Vechten of verlaten?

Corbis
Je relatie wankelt… Wanneer ga je vechten en wanneer geef je het op? Los deze vijf vragen op, en je weet het zeker!

1. Val je nog altijd op zijn uiterlijk?

Wat je vroeger zo leuk aan hem vond, kan nu echt werken als een rode lap op een stier. Zijn er nog altijd momenten waarop hij on-weer-staan-baar voor je is? Lijkt hij soms nog echt op die man van vroeger of kan je je zelfs niet meer voorstellen hoe dat was?

2. Hebben jullie nog respect voor elkaar?

Toegegeven, je hoeft niet altijd dezelfde mening te delen, dus gun hem zijn eigen mening. En andersom, natuurlijk. Hebben jullie nog momenten samen om dingen te bespreken en kan je je nog inleven in zijn standpunt of kan je echt geen rekening meer met hem houden? Zeker als je elkaar in het openbaar gaat afsnauwen, is een breuk wel erg dichtbij.

3. Hoe vaak maken jullie ruzie?

Heb je vaker ruzie dan plezier? Bespreken jullie alleen maar praktische zaken en zwijg je dan maar om niet in een discussie te eindigen? Hoe vaak praten jullie nog over leuke dingen, zomaar voor de lol?

4. Vertrouwen jullie elkaar nog?

Kan jij blindelings op je partner vertrouwen? Om je te helpen, om je op te krikken, om voor je te zorgen…? Dat échte buikgevoel waarbij je weet dat de ander voor je uitkijkt, is de basis voor een goede relatie. Ben je dat kwijt, dan is het moeilijk om de situatie nog om te keren.

5. Halen jullie het slechtste in elkaar boven?

Je weet best wat je slechte kanten zijn en meestal heb je die wel onder controle. Maar om een of andere reden weet hij precies hoe hij de bitch in je los kan maken, elke keer opnieuw. Bovendien kan jij het niet laten zijn gevoelige punten te bespelen, net omdat je hem zo goed kent. Halen jullie het slechtste in elkaar boven, vraag je dan eens af wat de meerwaarde van jullie samenzijn nog is.

Lees ook:

5 tips die jullie dichter bij elkaar brengen

Hoe goed zit jullie relatie?

5 signalen van een goede relatie

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.