Home LOVE & SEX Dit is de populairste dag om iemand ten huwelijk te vragen

Dit is de populairste dag om iemand ten huwelijk te vragen

It's the most wonderful time of the year!

aanzoek
© Getty

Wacht jij al eventjes tot je lief een knieval maakt? Wel, met een beetje geluk is het wachten bijna voorbij. Onderzoek heeft namelijk aangetoond op welke dag je het meeste kans maakt op een huwelijksaanzoek én die dag is niet meer veraf.

De meeste huwelijken gaan in de zomermaanden door, maar jaarlijks zouden er zo’n 100.000 (!) aanzoeken (in het Verenigd Koninkrijk alleen al) plaatsvinden tijdens de feestperiode. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Bridebook.co.uk.

Om tot deze cijfers te komen, bekeek de website de verlovingsdata van het jaar voordien. Hieruit blijkt dat december bij uitstek de populairste maand is om iemand ten huwelijk te vragen. Zo verloofde 40% van alle koppels zich tussen december en 14 februari. Op basis van deze statistieken kwam de website tot de conclusie dat kerstavond, Kerstmis zelf én oudejaarsavond de populairste momenten zijn om je partner ten huwelijk te vragen.

Wat maakt december nu zo’n populaire maand op vlak van verlovingen? Volgens de website is de eindejaarsperiode het ideale moment omdat je gedurende deze periode sowieso al veel tijd doorbrengt met vrienden en familie. Daarnaast is het ook de perfecte manier om de feestdagen onvergetelijk te maken.

Andere topdagen

Weet jij zeker dat het de komende weken niet zal gebeuren, maar hoop je dat die ultieme vraag er in 2020 toch aankomt? Dan kan je op volgende dagen beter extra oplettend zijn. Valentijn blijkt (niet geheel onverwacht) een topdag te zijn en ook het weekend voor 14 februari scoorde goed in het onderzoek. Verder zijn ook verjaardagen, zomervakanties én jubileums grote kanshebbers.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.