Home LOVE & SEX Linkshandige mensen zouden betere lovers zijn

Linkshandige mensen zouden betere lovers zijn

Is jouw partner een leftie?

Koppel
Davids Kokainis via Unsplash
‘Ben jij links- of rechtshandig?’ gaat vanaf nu jouw nieuwe openingszin zijn. Want linkshandige mensen blijken heel wat voordelen te hebben. Hoog tijd dus om een leftie aan de haak te slaan.

1. De seks is heter

Uit onderzoek is gebleken dat 86% van de linkshandigen extreem tevreden is met zijn seksleven, tegenover 15% van de rechtshandigen. De reden waarom is niet helemaal duidelijk, maar linkshandigen zouden meer ritmegevoel hebben.

2. Linkshandige mensen zijn zeldzaam

Slechts 10 tot 15 procent van de wereld is linkshandig, dus je mag er zeker van zijn dat jouw linkshandige lover one-of-a-kind is. Goed nieuws voor alle single ladies: mannen zijn dubbel zo vaak linkshandig dan vrouwen.

3. Ze kunnen multitasken

Oké, we dénken dat we dat allemaal kunnen, maar linkshandigen blijken veel beter te zijn in multitasken. Waarom? Lefties moeten hun hersenen forceren om sneller te denken. Ze hebben dus meer tijd om door die berg wanorde heen te worstelen. Komt goed uit als je later een fulltime job combineert met kinderen, en dan ook nog het eten op tafel moet zien te krijgen.

4. ‘Lefties’ zijn creatief

Het is al langer bekend dat lefties creatiever zijn. Denk maar aan Picasso, Beethoven of Da Vinci. De reden is dat linkshandigen vertrouwen op hun rechterhersenhelft, die gebruikt wordt voor verbeelding, emoties en creativiteit. Zo worden lefties dus geacht beter te zijn in muziek, kunst en talen. Die serenade zal dus niet lang op zich laten wachten!

5. Ze zijn getalenteerd

Dat linkshandige mensen niet alleen succesvol zijn in bed, bewijst het feit dat de lefties gemiddeld 15 procent rijker zijn dan hun rechtshandige tegenhangers. En voor zij die een hoger diploma hebben, zou dat zelfs 26 procent zijn. Enkele bekende linkshandige genieën? Einstein, Steve Jobs, Bill Gates en Darwin bijvoorbeeld. Een onderzoek toont zelfs aan dat meer linkshandigen een IQ boven 140 hebben in vergelijking tot de rechtshandigen.

Lees ook: