Home LOVE & SEX Dáárom heeft hij een ochtenderectie

Dáárom heeft hij een ochtenderectie

En het is niet waarom je denkt.

corbis
Wordt je vriend geregeld wakker met een ochtenderectie en vraag je je af hoe dit komt? Zijn ochtendpaal komt helaas niet altijd door jouw aanwezigheid. Hoe komt hij dan wel tot stand?

Mannen wijten hun ODOL (Ontzettend Dikke Ochtend Lul – een doordeweekse term voor 'Oh Oh Cherso'-fans) meer dan eens aan hun volle blaas. Ze menen een erectie te hebben omdat ze dringend moeten plassen. Wel, dikke mis poes! Vanaf een man pakweg de 60-jarige leeftijd bereikt, ontwaakt hij namelijk amper nog met een ochtendtent. Hoe komt die ochtendpaal er dan wel, vraag je je af? Hier zijn alvast vier mogelijkheden:

1. Non-actieve delen in de hersenen

Een eerste oorzaak kan liggen in het feit dat een deel van het brein tijdens de REM-slaap (rapid eye movement) uitgeschakeld wordt. Op deze manier kan de penis als een kip zonder kop zijn eigen weg gaan zonder dat hij echt de intentie heeft om te erecteren.

2. Hormonen

In de ochtend is het testosterongehalte in een mannenlichaam op zijn hoogst. Dit zou ook verklaren waarom 60-jarigen minder frequent met een ochtendpaal te maken krijgen. Rond die leeftijd daalt over het algemeen de testosteron bij mannen.

3. Ochtendgymnastiek

Ook de penis wil zich 's ochtends wel eens lekker uitrekken. Piemels zijn koningen in het gevangen houden van bloed. Daardoor kan een geërecteerde fluit ook zo lang pijnloos standhouden zonder zijn kopje te laten hangen. De ochtenderectie kan een middel van het mannelijk lichaam zijn om de penis te 'trainen' om lang bloed vast te kunnen houden.

4. Aanrakingen

Door aanrakingen die per toeval of bewust (you, naughty girl) optreden in zijn slaap, kan het brein van een man als reflex de penis stijf maken. De penis blijft een zeer gevoelig lichaamsdeel dat over het algemeen vrij makkelijk seksueel geprikkeld wordt, met alle gevolgen van dien.

oprah

© Giphy

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.