Home LOVE & SEX 9 bizarre dingen die je nog niet wist over kussen

9 bizarre dingen die je nog niet wist over kussen

Wat je absoluut nog moet weten

giphy.com
We kussen heel wat af in ons leven, soms is een kus heel onschuldig, soms ook niet. We kussen uit liefde of passie, maar een kus kan ook gewoon als begroeting bedoeld zijn. We kennen het effect van een vurige zoen op ons lichaam en we weten ondertussen dat zoenen gezond is, maar er zijn ook nog een aantal dingen die we nog niet wisten. 

1. Je eerste kus staat in je geheugen gegrift 

De meeste mensen zullen zich hun eerste kus zeker herinneren. Het is zelfs waarschijnlijker dat je allereerste kus frisser in je geheugen zit, dan de eerste keer seks, hoewel dat laatste  toch minder lang geleden is. 

Eerste kus

copyright: giphy.com

2. Waarom we kussen, is een raadsel

Sorry lady's, ook wij kunnen hier geen antwoord op geven. Er is nog steeds geen wetenschappelijke verklaring gevonden voor het feit dat we kussen. Does it really matter? Het is gewoon fun en dat is het belangrijkste. 

3. Een kus kan je leven redden

Wat dan weer wel wetenschappelijk onderbouwd is, is dat je er vrolijker van wordt. En je wordt er niet alleen blij van, maar ook veel alerter en dat kan wel eens van pas komen in een gevaarlijke situatie. Als sneeuwwitje de prins gekust had vóór de boze stiefmoeder haar een vergiftigde appel aanbood, had het sprookje er dus helemaal anders uitgezien. 

Kussen leven redden

copyright: giphy.com

4. Het is niet zo vanzelfsprekend 

We kunnen ons moeilijk inbeelden hoe mensen aan die drang kunnen weerstaan, maar in sommige culturen wordt er gewoonweg niet gekust. Weird, right? Maar hé, vrije meningsuiting is oké… hoewel we zelf toch liever wél blijven kussen. 

5. Philemafobie 

Say what? Philemafobie betekent dat je bang bent van kussen. Iedereen had wel wat angstzweet bij die eerste kus, maar bij sommige mensen gaat die angst voor kussen dus niet zo snel weg. 

Angst voor kussen

copyright: giphy.com

6. De herkomst van het woord 'kussen'

Ons Nederlands woord 'kussen' komt van het Engels 'to kiss' en dat zou dan weer afgeleid zijn van het woord 'cyssan'. Dat laatste zou niet zozeer verwijzen naar het zoenen zelf, maar eerder naar de smakgeluidjes die ermee gepaard gaan. 

7. Een beetje sciencefiction 

Blijkbaar beschikt ieder van ons over speciale neuronen die je helpen om de lippen van je partner te vinden. Dit komt natuurlijk vooral van pas als het donker is. 

kussen Neuronen

copyright: giphy.com

8. Een veilig gevoel 

Door regelmatig te kussen vermindert ons stressniveau. Dat alleen al is een enorm pluspunt, maar een kus geeft ons ook een veilig en geborgen gevoel

9. Het is een work-out 

Tijdens het kussen gebruik je maar liefst 146 spieren en door één minuut te kussen verbruik je 26 calorieën. Het is dus de ideale facial work-out en het is nog leuk ook! 
 

Kussen als workout

copyright: giphy.com
 
 
Lees ook: 
Benieuwd naar dingen die we al eerder ontdekten over kussen? Kussen: dit wist je nog niet. Heb jij al eens commentaar gekregen op je kusskills? Hier zijn 4 tips die van jou de allerbeste kusser maken. Bekijk zeker deze video: wat als onbekenden elkaar kussen

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.