Home Lifestyle 9 bewijzen dat single mama’s superheldinnen zijn

9 bewijzen dat single mama’s superheldinnen zijn

9. Ze hebben één superkracht: liefde.

Single mama's
© Jessica Rockowitz via Unsplash
Of hun relatiestatus nu een bewuste keuze is of niet, single mama’s hebben gewoon superkrachten. Dit is een ode aan alle moeders die in hun eentje kinderen opvoeden en het huishouden recht houden. You rock!

1. Ze hebben ogen op hun rug

Single mama’s hebben een groter gezichtsveld. Echt waar. Zelfs met hun rug naar hen toegekeerd, weten ze dat hun koters een tuimeling dreigen te maken. Mega mama staat altijd paraat.

2. Ze zijn kei in multitasken

Vrouwen zijn sowieso goed in multitasken, maar single moeders doen er nog een schepje bovenop. Tv-kijken, koken, telefoneren en afwassen tegelijkertijd: zij kunnen het.

3. Ze zijn expert in mindfulness

‘Aaaaah, eindelijk een badje nemen. Ik hoor enkel het stromen van het water en mijn eigen hartslag. Ik hoor geen baby huilen. Ik hoor géén baby huilen…’

4. Ze budgetteren als een pro

Een single moeder moet quasi dezelfde uitgaven doen als een koppel, maar dan met één loon. De rekening is dus snel gemaakt. ‘Een zelfgemaakte taart in ruil voor een avondje babysitten. Deal?’ Ja, onderhandelen kunnen ze ook goed.

5. Ze staan op voor dag en dauw

Ze kunnen ook niet anders. Zij zijn degenen die anderen uit bed moeten sleuren. Voor de zon opkomt, hebben single supermama’s al boterhammen gesmeerd, een wasje ingestoken, gedoucht en hun haar (ongeveer) in model gebrusht.

6. Ze zijn organisatorische wonders

Werken, het huishouden doen, de kinderen opvoeden, rekeningen betalen… Single mama’s doen het allemaal tegelijkertijd. Zonder morren.

7. Ze hebben van niemand hulp nodig

Een dikke spin op de muur, een kapotte lamp, het gras afrijden… Who you gonna call? Je raadt het al: niemand. Ze doen het gewoon allemaal zelf.

8. Ze kunnen een volledig menu op tafel toveren (zelfs als de koelkast leeg is)

‘Kindjes, vanavond eten we een speciale quiche. Zonder room en zonder eieren, maar met veel kaas. En een beetje ketchup.’

9. Ze hebben een superkracht: liefde

Niet Redbull, maar de liefde van hun kinderen geeft single moeders vleugels. Elke ochtend en elke avond doen ze zich tegoed aan een overdosis knuffels.

Meer single mama’s:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.