Home LOVE & SEX 5 gewoontes die je relatie verpesten

5 gewoontes die je relatie verpesten

Stop er nu mee

Corbis
Niets mis met af en toe je liefde te betuigen: zeggen dat je je lief graag ziet, een dikke knuffel af en toe of nu en dan een cadeautje. Dat zijn de dingen die zorgen voor een liefdevolle relatie. Maar als je overdrijft, zal je relatie eerder overeenkomsten vertonen met het scenario van 'How to lose a guy in 10 days', zonder happy end weliswaar. Wil je jouw lief niet wegjagen? Dan ben je deze vijf gewoontes liever kwijt dan rijk:

#1 Je wil constant contact hebben

Je hebt je maandstonden? Even melden. Je moeder heeft gebeld? Telefoontje naar je lief. Net een koekje gegeten? Selfie en whatsappen. Hij is toch geïnteresseerd in jouw leven, niet? Dat is hij zeker, maar sommige dingen kunnen best even wachten. Vertel het verloop van je dag 's avonds als jullie gezellig in de zetel hangen. 

texting 2

#2 Je sluit zijn vrienden buiten

Misschien vind je zijn beste vriend wat raar en heb je niets gemeen met zijn vrienden van de scouts. Je gelooft bovendien niet dat vriendschap tussen man en vrouw kan. Wil hij echt met die knappe vriendin koffie gaan drinken? Toch is het niet goed voor je relatie om duidelijk je afkeur te laten blijken. Als je jouw lief ontmoedigt om met hen rond te hangen, zeg je basically dat hij een slechte smaak heeft. Zou jij het fijn vinden als hij jouw bff een aanstelligere bitch vindt?

texting

#3 Je zoekt 24/7 bevestiging

Hij heeft al een half uur niet meer gezegd dat hij van me houdt, zou hij me willen verlaten? Hij zegt niets over mijn nieuwe jurkje, vindt hij me niet meer aantrekkelijk? In het begin van een relatie kan hij je onzekerheid nog schattig vinden, na verloop van tijd wordt het ronduit irritant. 

breaking up

#4 Jullie doen ALLES samen

Wanneer was de laatste keer dat jullie nog eens iets apart deden? Als het antwoord het toiletbezoek luidt, spenderen jullie te veel tijd samen. En het gevoel van elkaar te missen, maakt de liefde net sterker. 

plakkerig

#5 Je laat alles vallen voor je lief

Als je beste vriendin belt om op vrijdagavond samen rond te hangen, heb je geen tijd. En je stelt ook geen ander moment voor, want het liefst ben je altijd bij je lief. Niet doen. 

be with you

Lees ook:

Aan deze zes uitspraken hecht je lief stiekem veel waarde.

Tien dingen die je herkent als je relatie in de 'comfortzone' zit.

Dit is het sleutelwoord voor een goede relatie.